Mateo Beusan: ‘Jović bar godinu dana ne bi trebao suditi Hajdukove utakmice, i o tome bi prešutno u HNS-u trebalo voditi računa’

Foto: Snimka zaslona

Mateo Beusan za Večernji list je komentirao suca Frana Jovića i njegovu poziciju u odnosu na Hajduk nakon što je donedavno bio u sudskom sporu s trenerom bijelih Tudorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako je Fran Jović odustao od tužbe prema Tudoru, a znajući da je jedan spor s njim već izgubio, taj sudac barem godinu dana ne bi trebao suditi Hajdukove utakmice, i o tome bi prešutno u HNS-u trebalo voditi računa. Naravno da bi svaka iole diskutabilnija Jovićeva odluka u Hajdukovoj utakmici bila pod povećalom. Smatram da mu nije bilo pametno ulaziti u sudski spor s Tudorom, pa makar on tada i nije bio u Hajduku. Uostalom, i Uefa je protiv toga da suci podižu privatne tužbe protiv nogometnih dužnosnika”, kaže Beusan.

Upitan je i kad će neki naš sudac na SP ili EP.

“U dogledno vrijeme sigurno ne. Jednostavno, u Uefi nemaju dovoljno povjerenja u naše suce. Na žalost, naši suci možda jednom-dvaput u sezoni sude pred 20-25 tisuća gledatelja, usto su utakmice Hrvatske lige znatno slabijega intenziteta nego u najjačim ligama”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.