Bilan: Igrali smo bolje i zasluženo smo pobijedili

U susretu 7. kola skupine B Eurolige košarkaši Cedevite pred 2.500 gledatelja u KC “D. Petrović” su odigrali  jednu od najboljih utakmica u sezoni. Svladali su  Limoges s uvjerljivih 102-83 (32-24, 20-19, 25-22, 25-18) i tako stigli do prve domaće pobjede, te druge ukupno u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je u potpunosti dobila borbu u reketu (skokovi 34-20), gdje je dominirao Miro Bilan koji je s 24 koša bio i najbolji strijelac hrvatskog prvaka. Naslov najboljeg skakača preoteo mu je mladi Karlo Žganec (10 skokova) koji je ubacio i 9 poena. Strijelce Limogesa predvodili su Boungou-Colo s 18 i Curry s 15 koševa.

“Veći dio utakmice smo igrali dosta bolje i zasluženo smo pobijedili. Naravno, kad primimo 83 poena sigurno nije dobro i imamo puno rezerve u obrani. To moramo popraviti za neke buduće, teže utakmice od ove. Bilo je dosta pogrešaka, davali smo im da se drže na desetak razlike. Mislim da smo ih prije trebali slomiti”, rekao je Bilan .

I trener Jasmin Repeša bio je zadovoljan najvećim dijelom onoga što su pokazali njegovi igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najbitnije je bilo da do zadnjeg kola ostanemo u borbi, da napravimo što neizvjesnijom tu prvu fazu Eurolige, i u tome smo uspjeli. Od srce čestitam dečkima i publici na reakciji, koja je definitivno prihvatila ovu momčad i ovaj projekt. To je najveće zadovoljstvo, pored dva boda, iz ove utakmice. Napadački smo utakmicu odigrali dosta dobro, u obaveznom smo dijelu bili jako dobri, imali smo balans šuta za dva i tri poena, s visokim postotkom za tricu. Međutim, u obrani smo morali biti malo konstantniji. Imali smo faze gdje su nam za pet minuta ubacili dva poena, ali onda smo primili 16 ili 17 u sljedećih pet minuta. Tu moramo imati veću konstantu”, izjavio je Repeša.

Cedevita je s dvije pobjede iz sedam utakmica ostala u igri za plasman u Top 16 Eurolige te uništila sve ambicije Francuza koji su s jednom pobjedom ostali na posljednjem mjestu u skupini. U 8. kolu, 5. prosinca, Cedevita gostuje kod vodeće i jedine neporažene momčadi u skupini, moskovskog CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.