Bilić otkrio zanimljivu anegdotu s Modrićem: ‘On je potpuno u tome’

Foto: fah

Bivši izbornik reprezentacije Slaven Bilić smatra da hrvatska nogometna reprezentacija u Njemačkoj može i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dokazali smo da možemo. Treba biti iskren i reći da Hrvatska nikad neće biti među glavnim favoritima, ali to je i dobro jer nemaš pritisak na leđima. Naši igrači znaju kako igrati turnire i to je nešto što ne možeš kupiti”, kazao je u velikom intervjuu za Sofascore.

> Ancelotti: Modrić je i dalje ključan igrač Reala

“Hrvatska me podsjeća na Real Madrid. Ne mislim na taktiku i način na koji igraju. Ali čak i kada gube, užitak ih je gledati jer nikad ne izgledaju kao da su u nevolji. Nema panike! Znaju da su već bili u takvim situacijama, znaju da će se vratiti i čekaju svoje prilike. Imaju stabilnost bez obzira na sve što se događa u utakmici”, dodao je.

Bilić je bio izbornik 2008. godine, kada je Luka Modrić igrao svoje prvo Europsko prvenstvo, a sada će, 15 godina kasnije, vjerojatno zaigrati posljednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih se baš kladio, nikad ne znate s Lukom”, započeo je Bilić: “Bilo je to u Beču uoči otvaranja protiv Austrije. U to su vrijeme Xavi i Iniesta bili referentne točke za vrhunske veznjake. Rekao sam mu: ‘Ne mislim da si ti bolji od njih, ali na njihovoj si razini, oni sigurno nisu bolji od tebe.’ I na toj je utakmici zabio već u četvrtoj minuti iz kaznenog udarca.”

Bilić otkrio zanimljivu anegdotu s Modrićem

Kada Bilića pitamo zašto je Modrić u međuvremenu postao jedan od najvećih, spremno izriče dvije riječi – strast i karakter, te otkriva nedavnu anegdotu.

“Imam jednog igrača ovdje u Saudijskoj Arabiji, armenski reprezentativac Lucas Zelarayán. Hrvatska je bila u istoj skupini s Armenijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. I nakon što smo izgubili od Walesa i Turske, više nismo ovisili sami o sebi i trebala nam je pomoć Armenije, da ne izgubi od Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka me nazvao uoči tih utakmica i kaže mi: ‘Šefe, možete li reći Lucasu da da sve od sebe protiv Walesa?’ Možete li zamisliti njegovu motivaciju da čak i tada, uz sve klupske obveze, nađe prostora u svojoj glavi, razmišlja o Hrvatskoj i nazove nekoga da zamoli nešto svog igrača. On je potpuno u tome! I to je nešto što ne nalaziš ovih dana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.