Bio je to epski dvoboj Messija i Modrića, a Stipe Pletikosa je rekao: ”Znali smo da je jedan od najvećih svjetskih talenata”

Foto: Snimka zaslona

S obzirom da zbog pandemije koronavirusa nema sporta, pa tako ni nogometa, preostaju brojnim zaljubljenicima u najvažniju sporednu stvar na svijetu samo obljetnice, prisjećanja na neke važnije događaje u nogometnoj povijesti. Koliko zapravo nedostaje navijačima nogomet pokazuje i činjenica da se ovih dana obilježava 15 godina od prvog gola najboljeg nogometaša današnjice, Lionela Messija. Čak i to se počelo obilježavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sjajni Argentinac prvi je seniorski gol zabio 1. svibnja 2005. godine na utakmici Barcelone i Albacetea. Inače, ponajbolji nogometaš svijeta svih vremena debitirao je za Argentinu na utakmici protiv Hrvatske 1. ožujka 2006. godine. Bila je to prijateljska utakmica, igrana u Baselu, a Hrvatska je u utakmici punoj preokreta pobijedila 3:2.

Vatreni su poveli pogotkom Klasnića u 3. minuti, no, već u sljedećem napadu Argentina je izjednačila, a u šestoj minuti pogotkom Messija i povela 2:1. No, bilo je to sve kad su u pitanju golovi Argentine na spomenutoj utakmici, na klupi hrvatske reprezentacije sjedio je Zlatko Cico Kranjčar. Bilo je to tri mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, a sjajnu je utakmicu odigrao Luka Modrić, koji se s vremenom prometnuo u jednog od najboljih nogometaša svijeta.

Pogodak Messija za vodstvo Argentine za Gazzettu dello Sport prepričao je bivši hrvatski reprezentativni golman, koji je i branio na toj utakmici u Baselu, Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na toj utakmici je za Hrvatsku debitirao Luka Modrić. Znali smo da je Messi jedan od najvećih svjetskih talenata, a te utakmice se dobro sjećam. Prvim dodirom s loptom je asistirao za 1:1, a onda sam zabio za 2:1. Ja i suigrači smo se samo gledali i pitali se: Ako nam je ovo napravio u prvih pet minuta, što će biti do kraja?”, kazao je Pletikosa, koji se očito bespotrebno uplašio velikog nogometaša. Naime, do kraja je Hrvatska golovima Darija Srne i Darija Šimića preokrenula i slavila pobjedu 3:2. Na SP-u u Rusiji prije dvije godine Vatrene je vodio Zlatko Dalić, za Hrvatsku je branio Danijel Subašić, a Hrvatska je deklasirala Argentinu Lionela Messija 3:0.  Modrić je po drugi puta nadvisio Messija kad su u pitanju reprezentativni dvoboji.

Glede Messija recimo kako je u nastavku reprezentativne karijere u 138 utakmica zabio 70 golova te srušio puno rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.