Blanka Vlašić: pobjeda naših rukometaša protiv Poljske mene motivira unatoč bolovima u nozi

Split, 28.1.2016 - Hrvatska skakaèica u vis Blanka Vlašiæ je u èetvrtak izjavila kako ju je èudesna pobjeda Hrvatske rukometne reprezentacije protiv Poljske na Europskom prvenstvu sa 14 golova razlike motivirala uoèi mitinga skakaèica u vis koji æe se u petak 29. sijeènja održati u sportskom centru Gripe u Splitu unatoè bolovima koje osjeæa u nozi uoèi tog mitinga. Na slici Blanka Vlašiæ tijekom konferencije za novinare. foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ua

Hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić je u četvrtak izjavila kako ju je čudesna pobjeda Hrvatske rukometne reprezentacije protiv Poljske na Europskom prvenstvu s 14 golova razlike motivirala uoči mitinga skakačica u vis koji će se u petak 29. siječnja održati u sportskom centru Gripe u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pobjeda naših rukometaša protiv Poljske motivirala me uoči mitinga u petak i iznimno sam ponosna na naše dečke jer nisu podlegli pritisku. Dali su 110 posto od sebe i u takvim slučajevima rezultat ne može izostat. Vidjeli smo da se u sportu događaju čuda ne samo drugima nego i meni jer je za mene sudjelovanje na sutrašnjem miitngu jedno malo čudo jer već mjesec dana ne skačem na treninzima zbog bolova u nozi,” rekla je Blanka na konferenciji za novinare.

Ona je istaknula kako joj je teško govoriti o visini koju može preskočiti jer su se problemi i bolovi u ahilovoj tetivi intenzivirali, a nije do kraja napravila ni proces rehabilitacije. Objasnila je kako je još od Božića prestala skakati na treningu da bi sačuvala nogu i kako ne bi ugrozila nastup na splitskom mitingu koji joj puno znači.

“Mitingom u Splitu započinjem novu sezonu i nadam se kako će to biti natjecanje na kojem ću moći opušteno skakati, pametno i zrelo, te slušati trenera i uvažavati njegove savjete,” poručila je Blanka. Istaknula je kako joj je čast što će nakon pet godina stanke ovog mitinga u Splitu ponovno biti u prilici doprinijeti spektaklu te da je preplavljena različitim osjećajima i “blagom aritmijom” ali se nada kako će sve to prestati kada izađe na skaklište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek sam htjela da na tom mitingu bude senzacionalno i očekivanja su uvijek bila velika pogotovu sada kada se nosim sa toliko nesigurnosti vezano za sam rezultat i sam skok u vis a tu je i bol koja je svepristutna. Ali nadam se da će navijanje publike biti najbolji analgetik,” kazala je.
Na pitanje u vezi senzacionalne pobjede Hrvatskih rukometaša s 14 golova prednosti protiv Poljaka na Europskom prvenstvu, Blanka je rekla kako su naši rukometaši bili sigurno i dodatno motivirani jer je uoči utkamice to zvučalo kao nemoguća misija.
“Sport je još jednom pokazao da ništa nije sigurno ali u tomu i jeste ljepota sporta,” poručila je. Naglasila je kako je ponosna na “našu malu zemlju” što nam se na velikim natjecanjima zavijori naša zastava ma koliko bili mali.
“Sretna sam što sam i ja dio te priče,” rekla je Blanka.

Ana Šimić: Moj gradonačelnik MIlan Bandić osigurao mi je sve uvjete

Druga naša skakčica u vis Ana Šimić je istaknula kako na sutrašnjem mitingu u Split na početku sezone ne očekuje preveliki rezultat, te da bi bila zadovoljna s preskočenih oko 190 centimetara te najavila da će na Olimpijskim igrama u Rio de Jeneiru, napadati visinu od dva metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj gradonačelnik MIlan Bandić osigurao mi je sve uvjete, imamo sve što nam treba i dobro smo odradili zimske pripreme,” rekla je Ana Šimić.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić je izvjestio kako će na “Mass akačkom mitingu” u splitskim Gripama u petak na večer u 18 sati sudjelovati 10 skakačica, te da je sve spremno za taj miting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.