Blanka Vlašić ponovno svjedoči svoju vjeru: ‘U trenucima duboke tuge Bog me pronašao’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica 21. stoljeća Blanka Vlašić, kako smo već pisali, prošlog je vikenda s mladim hodočanicima u Mariji Bistrici podijelila svoje svjedočanstvo o svom obraćenju.  Blanka je iskrena vjernica i često svjedoči tome, govori o Bogu i ističe koliko joj je u životu vjera pomogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO) Blanka Vlašić olimpijsku medalju poklonila svetištu u Mariji Bistrici: ‘Sada skačem za Gospodina’

Nažalost, jedan dio medija zbog toga je osvajačicu brončane medalje s proteklih Olimpijskih igara napao i pokušao je poniziti. O čemu je portal narod.hr također pisao.

Nakon Janice, na meti Blanka: Index pronašao ‘slabu točku’ hrvatskim sportašima u Riju – mole se Gospi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indexov Matija Babić Blanku Vlašić nazvao ‘vjerskim fanatikom ispranog mozga’

Blanka je vjeru spoznala tijekom možda i najteže godine svog života. Bilo je to 2012. kada je prolazila kroz puno toga, imala je tešku operaciju, ozljede su joj ugrozile karijeru, a i u privatnom životu nije se osjećala spokojno.

U razgovoru za RTL Blanka je progovorila o svom odnosu s Bogom i zašto joj je vjera toliko važna. “Imala sam osjećaj da nisam Blanka ako ne skačem, u tim trenucima te duboke tuge Bog me pronašao”, rekla je sjajna hrvatska atletičarka prisjetivši se teških trenutaka u svojoj karijeri i svom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Takve ozljede su zapravo za mene bile velika milost jer je On na taj način mene pripremio za naše upoznavanje”, otklrila je je Blanka kako je prošao njen susret s Gospodinom.  Naime, vjera je zapravo postala dio svakodnevice njena obitelji, koja je Blanki jako važna, što također dosta često javno ističe i promovira obiteljske vrijednosti. Kad smo već spomenuli obitelj recimo kako Blanka ima veliku želju jednog dana osnovati vlastitu.

“Dopuštam gospodinu da ispiše taj scenarij. Radujem se budućnosti, otvorena sam za tu svoju priču”, poručila je Blanka koja živi u predbračnoj čistoći, i u kontekstu toga mladima, koji se nalaze pred teškim i neizvjesnim životnim izazovima, poručuje: “Bez Božjeg blagoslova nema se smisla upuštati u to. To je polovična definicija braka. Ja želim da to sve bude onako kako gospodin Bog zamisli, to jedino tako može biti plodonosno u punini.”

Blanka Vlašić jača od bolova: Hrvatska sportska heroina osvojila broncu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, teškim bolovima unatoč, Blanka Vlašić je kroz suze ipak uspjela osvojiti brončano odličje. Broncu boje zlata Blanka je poklonila svetištu u Mariji Bistrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.