Blanka Vlašić sutra u Londonu na “Sainsbury’s Anniversary Games”

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis i vlasnica drugog najboljeg rezultata svih vremena (2,08m) u toj disciplini Blanka Vlašić sutra će nastupiti na “Sainsbury’s Anniversary Games” u Londonu, a bit će joj to posljednje natjecanje prije Europskog prvenstva u Zurichu (12-17. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić na miting kojim se obilježava obljetnica Olimpijskih igara u britanskoj prijestolnici dolazi s dvije uzastopne pobjede u “Dijamantnoj ligi” (Pariz, Glasgow), a budući da je London ove godine miting Dijamantne lige “posudio” Glasgowu, godišnjica će biti obilježena na provizornom atletskom borilištu na Horse Guards Paradeu. Lokacija je to na kojoj su za vrijeme Olimpijskih igara 2012. održana natjecanja u odbojci na pijesku.

Organizatori su pozvali cijeli niz olimpijskih i svjetskih prvaka, pa će tako Vlašić za suparnice imati Španjolku Ruth Beitiju, Amerikanku Chaunte Low, Šveđanku Emmu Green, Kineskinju Zheng Xingjuan i Britanku Isobel Polley, a natjecanje skakačica u vis počinje u 14.45 sati.

“Drago mi je da ću ove godine ipak skakati u Londonu, naročito zato jer su organizatori postavili stazu i skakalište na atraktivnoj lokaciji u blizini London Eyea. Bit će to, zasigurno, vrlo zanimljivo natjecanje, na kojem će svaka disciplina dobiti svoju minutažu. Natjecanje, naime, traje cijeli dan pa će gledatelji moći pažljivo ispratiti sve discipline”, rekla je Vlašić uoči odlaska u London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je londonski miting zadnje natjecanje uoči EP, Vlašić ga ne smatra generalnom probom za središnji događaj sezone.

“To je samo još jedno natjecanje u nizu, na kojem ću pozornost posvetiti stvarima koje na posljednjim natjecanjima možda nisu bile baš najbolje. Primjerice, u Glasgowu mi je zbog dugog i kompliciranog putovanja na kraju nedostajalo eksplozivnosti pa očekujem da taj problem u Londonu neću imati. Bit će i lijepo vrijeme, neće nas biti previše, što je uvijek dobro, i prilika je to za još jedan napad na veće visine, dakle one preko 195 centimetara”, zaključila je Vlašić.

Uz Vlašić, od hrvatskih atletičara u Londonu će nastupiti i Nedžad Mulabegović u bacanju kugle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.