Boksački spektakl u Las Vegasu: ‘Meč stoljeća’ i novac koji se oko njega vrati!

Foto: Twitter

U ranim jutarnjim satima, po hrvatskom vremenu, očekuje se, kako to već danima mediji najavljuju, ”boksački spektakl” u Las Vegasu.  Radi se o okršaju 40-godišnjeg američkog boksača Floyda Mayweathera i 11 godina mlađeg MMA borca Irca Conora McGregora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj meč, koji neki nazivaju i meč stoljeća, izazvao je neviđeno zanimanje javnosti, pa i u našoj zemlji.  Posebno se sve ”usijalo” nakon što su se sučelili McGregor i Mayweather i nakon poruka koje su tada razmijenili, a koje nisu bile nimalo miroljubive. No, to je, između ostaloga, i marketing. Namjerno stvaranje naelektrizirane atmosfere i dizanje tenzija uoči okršaja u Las Vegasu. Ogroman je novac u igri.

Riječ je o dvoboju boraca koji dolaze iz različitih borilačkih sportova, ali i dvoboju koji će se održati po boksačkim pravilima. Zanimanje svakako izaziva i činjenica kako je boksač Mayweather jedini od velikih prvaka koji je uz Rockyja Marciana završio karijeru bez poraza. Omjer je zastrašujući 49-0. Dakle, sve pobjede, dok je McGregor, inače bivši vodoinstalater, UFC prvak u svojoj kategoriji.  U jednom je trenutku, podsjetimo, Irac bio svjetski prvak slobodne borbe u dvije kategorije.  Naravno, s obzirom na sve što dolazi uz meč i oko meča jasno je kako je u cijeloj priči novac itekako važan, a vrti se veliki novac.

Meč će gledati 50 milijuna Amerikanaca te čak milijardu, pa i više, ljudi diljem naše planete u čak 200 zemalja. Imat će i što vidjeti, naime, borbom u Las Vegasu Mayweather će zaraditi 200, a McGregor 100 milijuna američkih dolara. Sasvim pristojna suma s obzirom kako su dvojica boraca svoj okršaj najavljivali mjesecima. Očito kako se ”balon” nije ispuhao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko ima više šanse? Neki će reći kako je ”blagi” favorit Conor McGregor…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.