Borba protiv osvisnosti o kocki: Španjolski klubovi na svojim dresovima sljedeće sezone neće smjeti reklamirati kladionice

Foto: fah

Španjolski nogometni klubovi od sljedeće sezone na svojim dresovima neće moći reklamirati kladionice kao sponzore. Naime, kraljevskim dekretom odlučeno je da se zabrani reklamiranje kladionice te tako od iduće sezone klubovi na svojim dresovima neće moći imati reklame velikih kladionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska vlada je odlučila ograničiti reklamiranje kladionica na televiziji, radiju, YouTubeu te drugim platformama te će reklame kladionica u programima moći biti samo od jedan do pet sati ujutro. Na ovaj se način želi smanjiti broj ovisnika o kockanju koje je postalo ozbiljan problem. No, mnogi klubovi će na kraju osjetiti ovu zabranu.

Klubovi Sevilla, Valencia, Osusasuna, Levante, Leganes, Alaves, Granada i Mallorca zarađivali su ogroman novac od reklame kladionica, no ta cifra će po svemu sudeći u budućnosti biti puno manja. Svejedno, odluka vlasti se neće mijenjati te će oni morati pronaći neke druge sponzore:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.