Božićni intervju – Najbolji hrvatski sportaš Josip Glasnović za Narod.hr: Blagdane provodim kod kuće s obitelji

Foto: Obiteljski album

Hrvatski olimpijski odbor proglasio je 20. prosinca najuspješnije sportaše u 2016. godini, a za najboljeg sportaša proglašen je zlatni hrvatski olimpijac Josip Glasnović, zajedno sa zlatnom hrvatskom olimpijkom Sandrom Perković. Zlato iz Rija svakako je uspjeh karijere sportaša koji čitav život marljivo radi, trenira i koji je napokon kroz zlatnu medalju ostvario svoj olimpijski san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Josip Glasnović – osvajač zlatne medalje u Riju?

Kako je ovo vrijeme blagdana, Božića, vrijeme kada se ispunjavaju snovi, tako se u obitelji ovog samozatajnog, skromnog sportaša imaju razloga veseliti i biti na čemu zahvali. Bila je ovo godina iz snova sportaša koji i dolazi iz sportske obitelji. Uoči Božića porazgovarali smo sa zlatnim hrvatskim olimpijcem te smo kroz kraći razgovor i kraća prigodna, blagdanska pitanja pokušali saznati nešto više o planovima čovjeka koji je već jasno rekako da svoje zlato osvojeno u Riju želi braniti za četiri godine u olimpijskom Tokiju.

Nekoliko mjeseci nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, kad su se slegli dojmovi, kako se osjećate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećam se fantastično makar još nisam u potpunosti svjestan da sam osvojio zlato na Olimpijskim igrama, jer se stalno nešto događa.U zadnjih 7 dana sam proglašen najboljim sportašem grada Zagreba i Hrvatske.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Planovi su da od prvog mjeseca 2017. godine krećem sa treninzima i natjecanjima i s ciljem da se kvalificiram za sljedeće Olimpijske igre koje su u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliže nam se Božić i Nova godina, kako ćete ih provesti?

Božić i Novu godinu ću provesti kao i uvijek u okruženju obitelji, jer sam tip osobe za blagdane kod kuće s obitelji.

Možete li se prisjetiti jedne uspomene iz djetinjstva vezane uz blagdane?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vožnja motorom po kvartu.

Podsjetimo, hrvatski trapaš Josip Glasnović i mlađi brat Antona Glasnovića, osvojio je u Rio de Janeiru prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku i otvorio put ostalim hrvatskim sportašima. Naime, Hrvatska je u Riju osvojila rekordnih 10 medalja.  Između ostaloga i zbog toga sportsku 2016. Glasnović, ali i svi ostali hrvatski sportaši, hrvatski sport općenito, nikad neće zaboraviti.

Josip Glasnović: Vjera mi je u životu sve, u streljačkom prsluku imam čudotvornu medaljicu Blažene Djevice Marije

Spomenimo također da smo posljednji razgovor s Josipom Glasnovićem vodili za Veliku Gospu prije više od četiri mjeseca te da nam je u tom razgovoru Josip rekao koliko su mu u životu vjera i obitelj važni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagdanski intervju – Josip Glasnović: Jako mi je važna obiteljska potpora, Bog mi je pomogao u životu i sportu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.