Branič nizozemske nogometne reprezentacije Virgil van Dijk seli u Liverpool za 84 milijuna eura

Foto: fah

Branič nizozemske nogometne reprezentacije Virgil van Dijk (26) napustio je redove Southamptona i za 84 milijuna eura je preselio u Liverpool postavši najskuplji branič u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je najskuplji branič bio Kyle Walker koji je prošlog ljeta preselio iz Tottenhama u Manchester City za 60 milijuna eura.

Van Dijka su lovili i Manchester City, te Chelsea, no ‘Redsi’ su bili najkonkretniji. Engleski mediji navode kako Pepe Guardiola i Antonio Conte nisu bili spremni platiti više od 60 milijuna eura, dok Jurgen Klopp nije pitao za cijenu.

Transfer su potvrdila oba kluba i Nizozemac seli na Anfield 1. siječnja kada i službeno počinje zimski prijelazni rok. Van Dijk će u novom klubu dobiti dres s brojem četiri, a nagađa se kako će zarađivati 202.000 eura tjedno. Uskoro ćemo doznati hoće li njegov dolazak utjecati i na poziciju u momčadi hrvatskog braniča Dejana Lovrena koji je u Liverpool stigao 2014. također iz Southamptona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Nizozemac je za Southampton igrao od 2015. godine kada je na St Mary stigao iz Celtica za 15 milijuna eura. Bio je i član Groningena, dok je u dresu nizozemske reprezentacije sakupio 16 nastupa.

Nizozemac sada s Romeluom Lukakuom, kojeg je United također platio 84 milijuna eura, dijeli drugo mjesto na listi najskupljih transfera u povijesti ‘elitnog razreda engleskog nogometa’. Ispred njih je jedino Paul Pogba za kojeg je Manchester United platio Juventusu 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.