Brazilski reprezentativac Dani Alves jedini nogometaš koji je za PSG igrao na svim pozicijama

Foto: fah

Brazilski reprezentativac Dani Alves (35) postao je jedini nogometaš koji je za PSG igrao na svim pozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je na Park prinčeva stigao u srpnju 2017. godine iz Juventusa i u dvije sezone je sakupio 52 nastupa i postigao pet golova.

Prošle sezone je zbog teške ozljede koljena propustio svjetsko prvenstvu u Rusiji, no sada se lagano vraća u pravu formu.

Francuski mediji su izvukli podatak kako je Alves jedini nogometaš koji je za PSG igrao na svakoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova prirodna pozicija je na desnom beku, no igrao je i kao stoper. Nedavno je zbog ozljede Marca Verrattija igrao zadnjeg veznog, a prije toga je nastupao na krilu. U jednom susretu je silom prilika završio i kao najistureniji igrač, a u veljači 2018. je stao i na gol.

To se dogodilo u susretu francuskog Kupa protiv Sochauxa nakon što je Kevin Trapp dobio crveni karton. Brazilac je na golu pariškog sastava proveo nekoliko minuta bez primljenog gola, a PSG je na koncu slavio 4-1.

Dani Alves je sa 38 osvojenih trofeja u karijeri najtrofejniji aktivni nogometaš na svijetu. Prije dolaska u PSG igrao je za Juventus, Barcelonu, Sevillu i Bahiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.