Britanski Guardian o najvećim favoritima Svjetskog prvenstva: Hrvatska ispred Engleske!

Foto: Snimka zaslona/Guardian

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon uspješnog ”dvokoraka” protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama izborila je Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Rusiji. Krenule su prve kalkulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pojedini hrvatski mediji traže ”idealnu skupinu” Vatrenima, zaboravljajući pritom da ipak gotovo sve ovisi o Hrvatskoj. Ako će Vatreni na SP-u biti pravi, kao u prvoj utakmici protiv Grka na Maksimiru, proći će skupinu i to bez problema. Naravno, sve postaje puno ”zanimljivije” nakon toga kada bi mogli doći i aktualni svjetski prvaci, ali prema kladionicama najveći ”luzeri.”

Pojedini strani mediji, poput uglednog britanskog Guardiana, objavljuju svoju listu favorita na Svjetskom prvenstvu. Iako Britanci ”cijene” hrvatski nogomet Hrvatska ne kotira baš najbolje kad je Guardian u pitanju. Naime, sedam mjeseci prije početka najveće svjetske nogometne smotre najveći favorit SP-a, barem kad je Guardian u pitanju, je aktualni svjetski prvak Njemačka, koja je spektakularno i superiorno prošla kroz kvalifikacije ostvarivši sve pobjede. Iz Njemačke su Brazilci, zatim Španjolci, Francuzi, Belgijanci te Portugalci. Zanimljivo da je na sedmom mjestu – Nigerija!?

Na osmom Poljska, na tek devetom Argentina predvođena Lionelom Messijem, a na desetom mjestu su Urugvajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je tek na 13. mjestu, a Guardian to objašnjava na sljedeći način:

“Momčad u kojoj se nalaze Luka Modrić i Ivan Rakitić ne smije se otpisati. Čini se da je dolazak Zlatka Dalića na klupu umjesto Ante Čačića urodio plodom. Nekadašnji pomoćni trener U-21 reprezentacije bi trebao potpisati trajni ugovor i voditi momčad na SP-u, ali u isto vrijeme trebao bi pronaći rješenje za pomlađivanje momčadi…’

Recimo kako su iza Hrvatske Engleska i Švicarska, dok najmanje šanse postati novi svjetski prvak ima Australija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo igra se u Rusiji a na rasporedu je od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine, dok je ždrijeb skupina na rasporedu 1. prosinca. Tada će se ipak nešto više znati i bit će više prostora za ”prave” kalkulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.