Brojne reakcije nakon veličanstvene pobjede Hrvatske: ‘Možemo do vrha ljestvice ako pobijedimo reprezentaciju koja nam je slomila srca’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija je poslala poruku ‘Gordom Albionu’ pobijedivši u triler utakmici Španjolsku sa 3-2 i tako ostala u igri za plasman na Final Four Lige nacija, komentirali su engleski mediji pobjedu svjetskih doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je pobjedom protiv Španjolske ostala u igri za prvo mjesto i ukoliko to ponovi u nedjelju na Wembleyju osvojit će prvo mjesto, a Engleska će potonuti u niži rang natjecanja, piše Daily Mail.

Hrvatska pobjeda znači da i Engleska može do vrha ljestvice ukoliko pobijedi reprezentaciju koja nam je ‘slomila srca’ u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji, navodi Daily Mail.

Foto: Snimka zaslona

U opisu utakmice stoji kako je Hrvatska prvi put igrala pred svojim navijačima nakon World Cupa, uzvrativši Španjolcima ‘slatkom pobjedom’ za nedavni debakl u Elcheu kada je ‘Furija’ slavila sa 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je pokazala kvalitetu koju ima, ali i snagu i volju karaktera kada su izborili pobjedu u sudačkoj nadoknadi,” kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Izbornik ‘Gordog Albiona’ nije skrivao oduševljenje raspletom zagrebačke utakmice jer su sada i Englezi u poziciji osvojiti prvo mjesto. Za to im treba pobjeda.

“Bit će to pravi spektakl, sjajan kraj godine za reprezentaciju. Stadion će biti rasprodan i atmosfera će biti sjajna, upravo onakva kakvu želimo,” dodao je Southgare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska se za Hrvatsku pripremala, odigravši prijateljsku utakmicu protiv SAD u kojoj je slavila sa 3-0. Bio je to ujedno i službeni oproštaj Waynea Rooneya od dresa nacionalne vrste. Strijelci za Englesku bili su Lingard (26), Alexander-Arnold (27) i Wilson (77), a Rooney je u igru ušao u 58. minuti umjesto Lingarda.

“Engleski klinci su impresionirali u pobjedi protiv SAD, a Southgatre je sačuvao glavne igrače za ‘super nedjelju’ i okršaj protiv Hrvatske”, piše Evening Standard.

“Bila je to večer u kojoj se sjećate prošlosti, a sretni ste zbog budućnosti. Rooney se oprostio, ali klinci su pokazali kako ne trebamo strahovati za budućnost. Sada Southgate i njegovi igači imaju priliku napraviti pravi skok.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ‘otoku’ se nadaju kako će pobjedom dobiti barem malu utjehu za šokantan poraz u polufinalu World Cupa.

“Bez obzira što će se dogoditi u nedjelju, bila je ovo sjajna godina u kojoj smo postigli neke izuzetne rezultate i imali stvarno dobre izvedbe,” poručio je engleski strateg.

“Imamo dva dana za pripremu utakmice. Analizirat ćemo hrvatsku igru protiv Španjolske, ali znamo gotovo sve što treba znati o njima. Pobjeda protiv Španjolske dat će im veliko samopouzdanje i siguran sam kako će uživati u dolasku na Wembley,” dodao je Southgate.

BBC navodi kako je Hrvatska ostvarila rezultat koji Engleskoj otvara vrata prvog mjesta u skupini i plasmana na završni turnir u iznimno jakoj i teškoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko u nedjelju pobijedi na Wembleyju izboriti će Final Four, a tako i priliku osigurati mjesto na EP-u.”

Mirror se više bavio prepucavanjem Dejana Lovrena i Sergia Ramosa nego samom utakmicom ‘Vatrenih’ i ‘Furije’. Englezi su prenijeli nastavak njihovog verbalnog ‘rata prenijevši Lovrenovu poruku Ramosu koju je objavio nakon utakmice.

“Aaa-ha. Tri-dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. A sad pobijediti Englesku. Gazimo, gazimo,” poručio je stoper hrvatske vrste i Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.