Bruno Marić: ‘Suci moraju znati da nisu nedodirljivi, te da stalno moraju opravdavati status kojeg imaju’

Foto: fah

Bruno Marić odradio je prvo ljeto kao predsjednik Sudačke komisije HNS-a, a u razgovoru za Sportske novosti govorio je o stanju u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj prvi zadatak bio je smanjiti broj sudaca na listama Prve i Druge HNL. Naime, jasno je da suci ne mogu biti u formi ako ne sude redovito, kao što ni igrač ne može biti u formi ako ne igra redovito. Također, suci moraju znati da nisu nedodirljivi, te da stalno moraju opravdavati status kojeg imaju. Rekao bih da smo s poduzetim mjerama našim najboljim sucima praktički omogućili profesionalno bavljenje suđenjem jer će imati veliki broj utakmica te kontinuirano suđenje, što je za mene osnovni preduvjet za najbolje moguće suđenje”, rekao je.

“Čim sam došao na čelo Sudačke komisije, jasno sam poručio sucima kakvo suđenje želim. Jasne naputke dobili su i suci u VAR sobi. Dakle, ne želim da suci budu ti koji će nekakvim, kako ih ja zovem, “labavim odlukama” krojiti sudbine klubova. Ako sviramo jedanaesterac, on mora biti čvrst i neupitan, a isto vrijedi i za crvene kartone. Također želimo smanjiti što je moguće više vrijeme čekanja za odluku iz VAR sobe. To je na Euru izgledalo savršeno, ali tamo su u VAR sobi bili VAR, tri AVAR-a i dva tehničara. To si mi, nažalost, ne možemo priuštiti, ali ipak možemo ubrzati odluke”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.