Capello želi ostati na ruskoj klupi do 2018.

Foto: fah

Talijanski trenerski veteran, 68-godišnji Fabio Capello niti na svom drugom Svjetskom nogometnom prvenstvu na kojemu je sudjelovao kao izbornik nije ostvario očekivani rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prije četiri godine u JAR-u s Engleskom ispao u osmini finala, ovoga je puta s Rusijom u Brazilu prošao još lošije ispavši već u skupini sa samo dva osvojena boda. No, Capello, koji je kao klupski trener ostvario velike uspjehe s Milanom, Realom, Romom i Juventusom (sedam naslova nacionalnog prvaka i jedan naslov europskog prvaka), nema namjeru odustati, već se nada kako će dobiti i treću priliku na SP-u za četiri godine kada će Rusija biti domaćin.

“Mislim da sam dosada napravio dobar posao u Rusiji, a hoću li ostati izbornik morate pitati vodstvo saveza”, rekao je Capello koji je ranije ove godine s Ruskim savezom potpisao unosan ugovor do ljeta 2018.

Capello je odveo Rusiju na njezino prvo SP nakon 12-godišnjeg izbivanja, ali je u slabašnoj skupini H ostao bez pobjede izgubivši od Belgije, te remiziravši s Južnom Korejom i Alžirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem susretu u skupini Rusija je za prolazak morala svladati Alžir, te je rano povela sa 1-0, ali je vratar Igor Akinfejev svojom drugom velikom pogreškom na prvenstvu omogućio Alžircima pogodak za 1-1 koji je u osminu finala odveo afrički sastav.

Rusi su se nakon utakmice žalili kako je Akinfejev prilikom kobne intervencije bio ometan laserima iz gledališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.