Čelnik FIS-a oštro o sljemenskoj utrci: Nije trebala ni početi

Zagreb, 6.1.2022.- Muška slalomska utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2022 na zagrebaèkom Sljemenu otkazana je po drugi put radi lošeg stanja staze. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Glavni direktor alpskog skijanja FIS-a Markus Waldner rekao je za austrijsku televiziju ORF da muški slalom u Zagrebu nije trebao ni početi, a donošenje odluka ocijenio je “neprihvatljivim”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljemenska utrka prekinuta je nakon 19 skijaša zbog lošeg stanja staze, a francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet slomio je gležanj desne noge zbog čega će propustiti Zimske olimpijske igre u Pekingu jer mu je potrebna operacija.

Waldner, koji nije bio prisutan na Sljemenu, već ga je mijenjao direktor muških utrka Emmanuel Couder smatra “da se na već na inspekciji staze vidjelo kako je nemoguće tamo se utrkivati.”

– Bilo je 60 skijaša na startu, a staza je izdržala za njih 10. Takve utrke se ne mogu ni početi, to je vrlo jednostavno, prenosi AP njegove riječi te navodi kako je utrka tek prekinuta kada je Waldner intervenirao preko telefona.
– To je već bilo prekasno. Utrka nije trebala ni početi, rekao je Waldner te dodao da je Couder bio pod iznimnim pritiskom od strane organizatora da se utrka nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Waldner nije bio prisutan u Zagrebu, već je bio već u Adelbodenu, sljedećoj postaji Svjetskog kupa.

Osvrnuo se i na žensku utrku.

– To je bilo na granici. Možemo diskutirati o tome je li se ona trebala održati. Bilo je više lišća na stazi nego snijega, ustvrdio je te dodao da će drugi tjedan još jednom diskutirati o svemu što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nećemo uzeti zdravo za gotovo što se dogodilo. Vidjet ćemo što možemo učiniti u budućnosti, ali na ovaj način se ne mogu održavati utrke Svjetskog kupa. To nije reklama za naš sport, to je nevjerojatno i uništava cijeli sport, zaključio je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.