Červarov pomoćnik: ‘Teško je i izdržati ovaj zatvor, ali ako želite zlato, potrebno je odricanje’

Foto: RK Dubrava

Hrvatska igra u petak protiv Japana u prvoj utakmice skupine Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Horvat, desna ruka izbornika Line Červara, komentirao je situaciju.

“Ne bih se žalio na uvjete. Put od dvorane do hotela traje sat i pol, jučer smo zbog toga otkazali jedan trening. Teško je i izdržati ovaj zatvor, ali ako želite zlato, potrebno je odricanje i dečki su spremni na to”, objasnio je za RTL pa dodao:

“Svi testovi su negativni, to je prvi preduvjet da SP krene normalnim putem. Već smo dosadni igračima, na svakom prvenstvu govorimo kako je plan ići utakmicu po utakmicu, korak po korak. Maksimalno smo fokusirani na Japan koji je sa Sigurdssonom sigurno dobio na ozbiljnosti. Dobro su organizirani u fazi obrane i napada, dobili su europski štih, disciplinirani su, više ne brzaju i ne nižu pogreške, igraju skandinavsku 6-0 obranu, ali koriste i 5-1. Svjesni smo da možemo očekivati zamke. Na startu prvenstva uvijek su moguća iznenađenja, zato prva utakmica ima veću težinu. Na pripremama smo odradili zacrtano, obrana nam je zaštitnik znak i naša vodilja kroz prvenstvo, ali nije bilo vremena za neke stvari u napadu dovesti do savršenstva.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.