Chelsea zbog rasizma kaznio svog navijača doživotnom zabranom dolaženja na stadion

epa07611124 Chelsea players celebrate their 1-0 lead during the UEFA Europa League final between Chelsea FC and Arsenal FC at the Olympic Stadium in Baku, Azerbaijan, 29 May 2019. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Engleski nogometni prvoligaš Chelsea kaznio je jednog svog navijača doživotnom zabranom dolaženja na Stamford Bridge zbog rasističkih uvreda koje je uputio Raheemu Sterlingu tijekom prvenstvene utakmice protiv Manchester Cityja u prosincu pošle godine, dok je još petorici navijača izrečena zabrana od jedne do dvije godine zabrane dolazaka na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedna je osoba zauvijek isključena sa Stamford Bridgea zbog korištenja uvredljivog rječnika i agresivnog ponašanja. Prilikom izricanja kazne klub u obzir uzeo negiranje te osobe usprkos velikom rasponu dokaza proti njega koji uključuju video snimku i vještačenje dvoje stručnjaka za čitanje s usana koji su oboje ustanovili kako su korištene rasistički uvredljive riječi. Još je pet osoba kažnjeno na kraća razdoblja na osnovu toga što su pokazali volju za promjenom svog ponašanja u budućnosti”, objavio je Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.