Čiliću na putu do osvajanja Wimbledona stoji najveća legenda: Hoće li ponoviti uspjeh Gorana Ivaniševića?

Foto: fah, montaža narod.hr

Finalni susret tenisača na Grand Slam turniru u Wimbledonu u kojem će igrati Marin Čilić protiv Švicarca Rogera Federera počinje u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam sretan i entuzijastičan ulaskom u finale. Jedva čekam sutrašnji meč”, napisao je Čilić na Twitteru dan prije velikog meča i dobio brojne poruke podrške.

“Protiv vrhunskih igrača morate puno riskirati iako to ponekad izgleda pretjerano. Mislim da je Marin jedan od igrača koji je to naučio, možda ne uvijek, no u velikim mečevima da. Njegov servis se značajno popravio nakon suradnje s Ivaniševićem. Sada lopticu udara puno ranije, a onda je jako teško pročitati servis. U prošlosti, da vam budem iskren, nije servirao tako dobro kao što je mogao. Sada je ipak puno drugačija priča”, rekao je Federer nešto ranije i ponovio kako se nada da Marin neće igrati kao na US Openu 2014. godine kada ga je pobijedio.

A omjer Marinovih pobjeda nad Federerom je 1:6. Jedina pobjeda je upravo ta sa US Opena kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razbio me na US Openu. Nadam se da u nedjelju neće igrati tako dobro”, rekao je nakon pobjede u polufinalu Federer protiv Berdycha.

(VIDEO) Pogledajte sve susrete Marina Čilića i Rogera Federera na jednom mjestu! 

Optimističan je i Marinov trener, Ivan Cinkuš, koji za HRT kaže: “Doživio sam lijepo iznenađenje od Marina što je pobjeđivao, sve praktički 3-0 u setovima što mu je omogućilo da svjež uđe u drugi tjedan. Kroz te mečeve je dobio sve više samopouzdanja što je bilo dovoljno za finale”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na US Openu nije dao Rogeru da se razigra, a prošle godine nakon 2-0 dao je trenutak nepažnje i opustio se i Federer je okrenuo na svoju stranu. Nadam se da to sutra neće dopustiti”, poručio je u subotu.

“Ovo je njegova šansa da osvoji Wimbledon”, rekao je Goran Ivanišević kojem je to uspjelo 2001. godine za londonski The Times.

I doista, Marin danas ima veliku priliku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.