Mario Ančić: Marin igra vrhunski tenis, u finalu je sve moguće, pa i pobijediti Federera

Foto: snimka zaslona

Mario Ančić trebao je krenuti iz Londona u New York, ali je prolongirao let i ostao na finalu Wimbledona kao podrška Marinu Čiliću i uvjeren je kako Marin može pobijediti Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Naravno, Federer iz 2002. i ovaj Federer nisu isti. Između toga je štošta stalo, Federer je postao najbolji tenisač svih vremena, u Wimbledonu je ostavio najdublji trag”, kaže za Sportske novosti.

“Finale će biti otvoreno, u finalu je sve moguće. Marin igra vrhunski tenis, nemam potrebe pumpati zato što je naš, nego su to činjenice. Osim toga, pobijedio je Rogera u polufinalu US Opena prije tri godine, a prošle godine ga je ovdje imao na pladnju, malo je nedostajalo”, kaže Ančić.

“Marin je kompletniji igrač od Berdycha, s puno više varijacija i mogućnosti u igri, u promjeni tempa. Sve su to sitnice, ali sitnice koje puno toga odlučuju. Ono čega Marin nema u usporedbi s Federerom jest iskustvo, to u ovakvim mečevima igra jako veliku ulogu”, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez obzira na to što je međusobni omjer dosta negativan, važnije se fokusirati na ta dva najveća meča koja su odigrali, bolje je iz njih izvlačiti zaključke. Moje je mišljenje da je Marinova igra dosta neugodna za Federera zato što dobro reternira i što će mu vratiti puno loptica u teren. Roger voli puno miksati udarce i Marin mora na to pripaziti, ne dopustiti da ga izbaci iz ritma. Sve su to nijanse, najviše će ovisiti o raspoloženju s kojim će ući u meč, čiji će to biti dan”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.