Činjenica da je Dragan Džajić uručio dres ratnom zločincu ”Kapetanu Draganu” dokaz je da Hrvatska nema sugovornika u fašističkoj Srbiji

Foto: Instagram

Da se u Srbiji nema s kim i da se s takvom, fašističkom, Srbijom zapravo u dogledno vrijeme ne treba razgovarati, pokazala je činjenica koja se odnosi na postupak legende Crvene zvezde, Dragana Džajića. Naime, Džajić nije bilo tko, već se radi o jednom od nekoć najboljih nogometaša s jugoistoka Europe. Pa ipak, i takav, i taj Džajić, pokazao je koliko može biti nesportski nastrojen, da budemo blagi, iako to, s obzirom na sve, nije tako lako biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako smo već pisali, Crvena zvezda poklonila je dres sa brojem 1 Draganu Vasiljkoviću poznatijem kao Kapetan Dragan, osuđenom, ratnom zločincu, koji je proveo 13 i po godina u hrvatskom zatvoru zbog počinjenih ratnih zločina, a po izlasku iz istog vratio se u Srbiju i odmah krenuo u izbornu kampanju.

Gdje je sada reakcija UEFA-e, što čeka FIFA? Što čekaju krovne svjetske i europske nogometne organizacije koje se kao bore protiv politike u sportu? Ovdje se zapravo i ne radi o politici, radi se o klasičnom obliku fašističke promidžbe, odnosno rehabilitacije jednog ratnog zlikovca koji je bio početkom devedesetih, a poslan iz Beograda, od strane Miloševićeve tajne policije, na čelu horde zločinaca odgovornih za brojne ratne zločine.

Čak se i portal u Bosni i Hercegovini, Oslobođenje.ba, zgrozio nad činjenicom da je Dragan Džajić ratnom zločincu uručio dres s njegovim ratnim imenom.  Zločinac se praktički sam proglasio Kapetanom Draganom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ДЕЛИЈЕ КАФЕ (@delijecaffe) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vasiljković je proveo 13 i po godina u hrvatskom zatvoru zbog počinjenih ratnih zločina, a po izlasku iz istog vratio se u Srbiju i odmah krenuo u izbornu kampanju.

On je bio vođa paravojnih jedinica koje su tijekom agresije na Hrvatsku činile ratne zločine, ali u Zvezdi očigledno ne mare za to kako među navijačima ovog kluba koji su pred stadionom “Rajko Mitić” napravili mural u njegovu čast, tako i u samom klubu koji nagrađuje ovakve osobe ”, piše u tekstu portala “Oslobođenje.ba”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O navijačima Zvezde, Delijima, o kojima smo već toliko puta pisali kao o hordi koja veliča ratne zločince, vjerujemo ne trebamo ništa dodati. Sve je jasno, mural više ili manje, zločinac više ili manje. Ni prvi ni zadnji, sve dok jednom, nadajmo se prije nego što to bude prekasno, UEFA tom divljanju ne stane na kraj.

Naravno, očekivati da režim u Srbiji, predvođen najboljim učenikom osuđenog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, Aleksandra Vučića, osudi ponašanje čelništva Crvene zvezde i njihove navijačke horde je u najmanju ruku bizarno. Gotovo isti oni ljudi koji su devedesetih sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, ili su tu agresiju podržavali, su na vlasti ili pri vlasti u Srbiji, mračnoj, totalitarnoj državici s dna europske kace.

I onda neki govore o regionalnim ligama, s klubovima koji slave ratne zločince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.