City u polufinalu, Bayern nemoćan u dostizanju zaostatka, Inter preko Benfice do polufinala s Milanom

epa10580819 Jack Grealish (3-R) and Ruben Dias (2-R) of Manchester City react with teammates after being awarded a penalty during the UEFA Champions League quarter final, 2nd leg match between Bayern Munich and Manchester City in Munich, Germany, 19 April 2023. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala u Münchenu odigrali 1-1 protiv Bayerna i tako obranili uvjerljivih 3-0 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treću godinu uzastopce i četvrti put ukupno, City se plasirao u polufinale Lige prvaka. “Građani” su u dosadašnja tri polufinala, samo jednom došli i do finala, 2021. kada su u završnom susretu izgubili od Chelseaja.

Nakon uvjerljivih 3-0 iz prve utakmice, engleski prvak je u uzvratu odigrao 1-1 što je bilo dovoljno za siguran prolaz u polufinale gdje “Građane” čeka aktualni europski prvak Real Madrid koji je bio bolji od Chelseaja.

City je poveo u 58. minuti golom Norvežanina Erlinga Haalanda koji je u 38. minuti promašio jedanaesterac, a izjednačio je Joshua Kimmich u 82. minuti iz kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Bayern je od 77. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Nogometaši Intera plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Milanu odigrali s Benficom 3-3, uz pogodak Petra Muse. U prvom dvoboju u Lisabonu, Talijani su slavili s 2-0.

Golove za Nerazzurre postigli su Nicolo Barella (14), Lautaro Martinez (65) i Joaquin Correa (78), a strijelci za Benficu bili su Fredrik Aursnes (38) i Antonio Silva (86) i hrvatski nogometaš Petar Musa (90+5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, a Petar Musa je za Benficu igrao od 80. minute.

Slavni Inter, trostruki europski prvak, prošao je prvi put nakon 2010. godine među četiri najbolja europska kluba, izbacivši Benficu s ukupnih 5-3, a uzvrat u Milanu bio je atraktivan sa čak šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.