Čovjek koji poslao ministru Berošu šaljivu poruku o krizi i Hajduku: ”Vjerovao sam u Vilija, ali sad vjerujem na ‘desetu potenciju”

Foto: fah

Krize često znaju iznjedriti neočekivane junake, velike krize rađaju veće heroje. Samo je pitanje koliko sve to na kraju traje. Slična je situacija u Hrvatskoj. Tko je, primjerice, prije mjesec dana mogao zamisliti da bi Vili Beroš mogao imati ovakav status u hrvatskom narodu kakav ima danas, u ovim trenucima, dok traje borba protiv pandemije koronavirusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana puno ih se pitalo tko je Saša Pavličić Bekić, čovjek koji i u vrijeme velike, globalne korona krize šalje šaljive poruke hrvatskom ministru zdravstva, Viliju Berošu, koji predvodi borbu u našoj zemlji protiv epidemije, koja je u Hrvatskoj odnijela pet života.

Podsjetimo, Saša Pavličić Bekić poslao je svom starom poznaniku Berošu poruku u kojoj ga zafrkava kako se dobro snalazi u krizi zbog toga što je kao navijač Hajduka navikao na krize…  Naravno, bilo je to u dobroj namjeri, što se i vidjelo po reakciji samog ministra.

Saša Pavličić Bekić u intervjuu za  24 sata je pokušao sve objasniti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kada poznaje Vilija Beroša?

”Ministra poznajem dvadesetak godina, mi se ponekad tako šalimo, i znao sam da će mu jedna takva poruka barem na trenutak izvući osmjeh na lice, da će mu odvratiti misli od problema i korone. Naravno da je on to tako i shvatio i uzvratio mi istom mjerom, porukama o Dinamu, o koroni, ali nisam očekivao da će o tome baš javno progovoriti na TV…”,  nasmijao se Pavličić i dodao:
”Nije to jedina takva poruka, on je meni poslao onu kako je korona sad na prvom mjestu, što znači da je Hajduk peti… Pa i on je samo čovjek, i njemu ponekad treba ispušni ventil i malo šale…”

Poznanstvo Pavličića i Beroša datira odavno, još sa suda. Pavličić je odvjetnik, a Beroš je dugogodišnji sudski vještak. I nisu uvijek bili tako dobri jedan prema drugome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Korektni jesmo, ali ako smo na suprotnim stranama na sudu, svatko nastoji obraniti svoj stav. Moj odvjetnički ured radi jako puno slučajeva naknade štete, i nastojimo za klijente izvući najviše, ali on kao sudski vještak brani svoj nalaz i mišljenje. Zbližili smo se nakon što me jednom nazvao i ispričavao se što je na jednoj raspravi bio malo oštar prema mojoj supruzi, također odvjetnici. Ali to vam je tako, oboje su Dalmatinci, oboje su ‘planuli’, proradio je temperament…”

Mnogi danas ministra Beroša pred kamerama doživljavaju kao smirenog i staloženog čovjeka, koji zna što radi. Dakle, čovjeka koji nije sklon temperamentnim istupima.

”On je na sudu uvijek znao mirno i staloženo braniti svoj stav i takav je i u ovoj kriznoj situaciji. Morate znati da je on jako cijenjen kao sudski vještak, jedan od rijetkih koji nikad nije bio na ‘crnoj listi’ osiguravajućih društava ili odvjetnika, koji ne vole nekvalitetne ili pristrane vještake. Naravno da smo sto puta na razne načine pokušavali dovesti u pitanje njegov nalaz i iskaz, ali rijetko nam je to uspijevalo”,  priznao je Pavličić te je dodao kako je i njega ministar Vili Beroš iznenadio  smirenim vladanjem ovom teškom situacijom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vjerovao sam u njega, ali sad vjerujem na ‘desetu potenciju’. Ne samo zbog načina na koji se nosi s cijelom ovom situacijom, nego i zbog toga što je njegova priprema za ovu krizu bila jako dobra, kao i komunikacija da ljudi shvate kako ovo nije bezopasna stvar. Ovo što je napravio je fenomenalno i svima nam ulijeva povjerenje.”

Recimo također kako je Pavličić oduševljen ponašanjem navijača tijekom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, ali i tijekom krize kojoj je uzrok veliki potres u Zagrebu. Oduševljen je, ali nije iznenađen.

”Mene to nije iznenadilo, pa koliko je navijača bio u ratu, koliko ih je pomagalo u poplavama, požarima, koliko akcija davanja krvi su organizirali. Od kad znam za sebe, idem na utakmice Cibone i Dinama, ali i na druge ako imam prilike. I uvijek sam pravio razliku između navijača i huligana, a razlikovao sam ih i kao Disciplinski sudac, premda je fokus mog posla bio na klubovima, ne na navijačima. Problem je što se navijači u Hrvatskoj generaliziraju i stigmatiziraju kao huligani, što je smiješno. Pa čitav niza političara, sociologa, biznismena… bili su pripadnici navijačke subkulture i pokreta, i to potvrđuje da nisu svi navijači problematični. I zbog toga sam protiv prijedloga novog Zakona, tako rigorozne kazne za te mlade ljude nemaju nikakve veze s logikom, pa mi ćemo uskoro ostati bez navijača, a navijači su ti za koji se igra… Pravog huliganizma u Hrvatskoj i nema. Ima izgreda, baklji, neprimjerenih skandiranja…, ali to je minorno, to nije huliganizam.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.