Da je Jugoslavija opstala Robert Prosinečki bi igrao u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji, a Arkan bi im bio najžešći navijač…

Foto: Twitter/Facebook

Bivši hrvatski reprezentativac, ali i bivši trener i nogometaš Crvene zvezde, koja se diči notornim ratnim zločincima, ubojicama i najvećim kriminalcima te udbaškim kilerima, poput Željka Ražnatovića Arkana i takozvanog Kapetana Dragana, Robert Prosinečki, ponovno je svojim izjavama, o kojima, kao i puno puta dosad, uopće nije promislio prije nego što ih je izrekao, uzburkao ”region”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki: ‘Da je Jugoslavija ostala na okupu mogla se boriti za europske i svjetske naslove’

“Teško je znati, ali jugoslavenska reprezentacija da je ostala na okupu borila bi se za europske i svjetske titule”, rekao je Prosinečki za španjolski AS na pitanje je li ikad razmišljao o evoluciji koju bi momčad bivše Jugoslavije imala da nije došlo do rata i raspada države.

Prosinečki je tako ponovno osramotio Hrvatsku svojim nepoznavanjem, ili što je još gore prešućivanjem, činjenica o bivšoj komunističkoj Jugoslaviji. Ako o nečemu želi govoriti Prosinečki, kao i svaki drugi, morao bi barem površno znati o čemu govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Jugoslavija je opstala 70 godina previše i NIKADA se nije borila za svjetski nogometni naslov, Hrvatska samostalnost traje manje od trideset godina i već smo dva puta bili u samoj završnici svjetskih prvenstava, jednom i u finalu. U navedenom razdoblju od trideset godina, dakle, od 1990. do danas, Vatreni su na svjetskim prvenstvima uspješniji od nacije koja je navodno izmislila nogomet, mislimo, dakako, na Engleze.

Da je Jugoslavija opstala Prosinečki bi morao znati nikad na velikoj sceni ne bi dobili Kosteliće. I ne samo njih, već i brojne pojedince koji su svojim ponašanjem, svojim igrama i svojim uspjesima proslavili Hrvatsku. Naime, u toj komunističkoj Jugoslaviji skijanjem su se imali pravo baviti neki drugi, prema komunističkom stereotipu skijanje je bilo rezervirano za one koji su imali Alpe, veće planine, poput Slovenaca, a koji su raspadom Jugoslavije više puta dokazali da nisu samo ”smučari”, već i puno više od toga, primjerice vrsni košarkaši.

Da je Jugoslavija opstala nikad Hrvatske ne bi bilo i da je Jugoslavija opstala, kao što srećom nije, Robert Prosinečki bi devedesetih ostao i igrao u Crvenoj zvezdi, ne bi se hrvatskoj reprezentaciji priključio tek 1994. godine, a Željko Ražnatović Arkan, koji je i prije rata bio zločinac, bi mu bio najvjerniji navijač. S pištoljem bi sjedio i na klupi te dolazio u svlačionicu i pazio, po nalogu UDB-e i režima, da Jugoslavija opstane.  Da je Jugoslavija opstala Prosinečki bi igrao za reprezentaciju, kao što je i igrao, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Nikola Jerkan, Dražen Ladić… i mnogi drugi ne bi. Kao što hrvatski nogometaši baš i nisu bili omiljeni kod jugoslavenskih izbornika, sjetimo se briljantne sezone Marka Mlinarića i Zlatka Kranjčara 1981./1982. i činjenice da niti jedan, niti drugi, nisu igrali na Svjetskom prvenstvu te godine u Španjolskoj na kojem je Jugoslavija ispala u skupini, a 1986. godine u Meksiku Jugoslavena nije niti bilo i nikome nisu nedostajali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.