Dalić: Luka ne treba doziranje

dalić
Foto: snimka zaslona

Izbornik Zlatko Dalić dao je zanimljivu izjavu o Luki Modriću, naglasivši da on, usprkos godinama, želi i može igrati što više, da mu previše “poštede” ne odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ono što ja znam i kako razmišljam o tome, Luki nije potrebno doziranje. Jednostavno on nije s time sretan, da ga se dozira i da igra 15-20 minuta. On želi igrati što više. To je malo čudno, da igrač ima 38 godina i želi igrati što više. No on je zaista fizički spreman i moćan i njemu samo trebaju utakmice. Što više utakmica, to je Luka bolji. To pokazuje i u Realu, što više igra, to je bolji. Njemu ne odgovaraju ove situacije u Realu gdje je ulazio 15-ak minuta, no to je tako, Real je velik klub i ima puno kvalitetnih igrača.

> Rakitić: Dalić je odličan psiholog, a Modrić – čekajte da uzmem rječnik

Što se tiče reprezentacije, mi smo puno pričali, nekad smo ga htjeli poštedjeti, da igra manje, no on je uvijek želio igrati što više. Reprezentacija je za njega i jedna dobra priprema i trening i dobra priča i on želi tu igrati što više. Svjestan sam da ga moramo štedjeti, ali on daje svoj maksimum na kojoj god poziciji da igra. Ja od njega očekujem velike stvari, znam da će biti spreman, samo daj Bože da bude zdrav. Njemu nije potrebna pošteda, njemu je potrebno što više utakmica, pa onda možda da izađe van zadnjih 15-20 minuta, ovisno o rezultatu, ali on bi najradije igrao cijelu utakmicu, rekao je izbornik Zlatko Dalić, piše HRT.

– Mi smo prije bili ovisni o Luki Modriću na travnjaku i izvan travnjaka. U ovom trenutku nismo toliko ovisni na travnjaku, tu ima manji utjecaj, no njegov utjecaj u smislu vođenja te momčadi izvan travnjaka je velik. Pogledajte ove mlade igrače, kako izgledaju uz Luku. Zato je Luka, to je ono o egu i šampionima, on je uvijek igrao za ekipu, zato i jest najomiljeniji igrač Real Madrida, prokomentirao je HTV-ov stručni komentator Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.