Dalić najavio nove promjene za Škotsku: ‘Svi su nas otpisali i prekrižili, to nam mora biti motivacija’

Zagreb, 19.6.2021.- Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio, ali imamo još jednu šansu za prolazak dalje, izjavio je u subotu na konferenciji za novinare izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zaltko Daliæ, osvræuæi se na juèerašnju utakmicu potiv Èeške (1-1) na EURU. foto HINA/ HNS/ ua

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije iz Rovinja, dan nakon remija protiv Češke u drugom kolu Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska je na Hampden Parku u Glasgowu odigrala 1-1 protiv Češke i tako zadržala izglede za plasman u osminu finala.

– Naravno da nisam sretan i zadovoljan. Ne osjećam se komforno, nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio. Ne igramo dobro, ali dobili smo još jednu šansu da u zadnjoj utakmici grupne faze to popravimo i s pobjedom se plasiramo dalje. Svjestan sam da ovo nije dobro i nije ovo Hrvatska kakvu ja želim, rekao je Dalić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u posljednjem kolu, u utorak, 22. lipnja, protiv Škotske morati pobijediti kako bi konkurirala za plasman u osminu finala. I taj će dvoboj biti odigran na Hampden Parku u Glasgowu.

– Neću tražiti krivca, alibi, na meni je što nismo dobri. Ne izgledamo kako bi trebali, nismo kompaktni. Sedam, osam igrača došli su na okupljanje ozlijeđeni, nismo se uspjeli posložiti. Jučer smo igrali loše prvo poluvrijeme, protivnik je bio bolji. No, nisu nam složili šansu. Penal po meni nije bio, Lovren nije htio udariti igrača, skočio je kao svaki obrambeni igrač. Imali smo i priliku Rebića. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, ali nedovoljno da pobijedimo, objasnio je Dalić.

Istaknuo je izbornik da smo na ovom Euru na razini borbe za plasman među 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nismo se nametnuli na ovom Euru, to nije Hrvatska kakva bi trebala biti. Nismo na nivou, ali imamo šansu za popravak, s pobjedom možemo ići dalje, rekao je Dalić.

Tražili smo najbolje rješenje u hodu, kazao je hrvatski izbornik. Netko je uvijek imao neki sitan problem pa smo tražili najbolja rješenja.

– Škoti će biti strašno agresivni i motivirani. Nismo radili kombinacije bez veze, bez ideje, pokušavali smo izvući najbolje što smo vidjeli na treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li problem više u fizičkom ili psihičkom stanju?

– Mislim da su obje stvari u pitanju. Protivnik je jučer više trčao od nas, to i pokazuje rezultat. Nama je rezultat prijeko potreban da se sve složi drugačije. Ne možemo ući u normalan ritam bez toga. Što se tiče fizičke pripreme, neki igrači imaju svoje probleme s kojima su došli, ali nismo ih riješili.

Komentirao je i slobodni udarac Dejana Lovrena.

– Dan prije smo imali slobodne udarce i dan prije ga je išlo. Luka mu je prepustio jer se dobro osjećao. Nema neke logike da stoper puca slobodnjake, ali nije on to radio na svoju ruku, Luka mu je prepustio jer se dobro osjećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da Škotska ima kvalitetu što je već pokazala na Euru te da će biti teško.

– Borna Barišić će danas pristupiti treningu i onda ćemo vidjeti u kakvom je stanju, rekao je Dalić.

– Moj život je cijeli borba, ali vjerujem u dečke, da još imamo snage, inata i ponosa da u utorak pokažemo i odigramo dobru utakmicu. Svi su nas otpisali i prekrižili, to nam mora biti motivacija. Razumijem kritike i napade, ne bježim od toga, no nije sve izgubljeno. Dragi Bog nam je dao još jednu šansu.

Najavio je Dalić promjene u momčad za Škotsku.

– Morat ćemo napraviti dvije, tri promjene i pronaći energičnije igrače za Škotsku. To ću napraviti sigurno. Ne mijenjam zato jer bih htio mijenjati, već jer želim najbolje. Jedini razlog da zamijenim Marcela Brozovića za Češku je taj da sam htio više igrača u ofenzivi. On se vraća sigurno u ekipu, objasnio je hrvatski izbornik.

Nikola Vlašić nijednu utakmicu krenuo od prve minute.

– Vlašić je došao bez utakmica zadnjih mjesec dana u klubu. Dolazi iz ozljede koljena, zbog toga je izgubio na pripremama. Koristili smo ga kao drugog igrača s klupe. On je u kvalifikacijama bio najbolji naš igrač, nije on izgubio svoj status i poziciju. Imao je pritužbu na aduktor, zbog toga se morao malo poštediti, rekao je Dalić.

– Gvardiol cijelu godinu igra lijevog beka u Dinamu, možda je on po profilu stoper, ali i jučer je donio neke stvari. Po meni, on igra dobro. Ne gledam ja tko je iz kojeg kluba, gledam trening i što nam treba, kazao je Dalić.

Komentirao je i predstavu Luke Modrića.

– Luka je dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice. Bio je puno potrošen na toj poziciji, nije mu bilo lako, možda je i nekad pogriješio. Imao je puno zahtjevnih zadataka, ali bio je igrač utakmice. On je spreman i nema nikakvih problema, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.