Dalić otkrio što je mislio s izjavom ‘ako ostanem izbornik, Hrvatska će opet igrati na Poljudu’

Foto: fah

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić obratio se javnosti nakon pobjede protiv Mađarske u Splitu, a ususret Walesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo bi lijepo pobijediti i to nam je cilj. Nemamo pravo ući u bilo koju utakmicu kalkulirajući. S obzirom na kvalitetu, ne mogu ja ovoj momčadi reći da idemo igrati na bod, nego idemo pokušati osigurati plasman na Europsko prvenstvo pa dočekati studeni mirni. U Walesu nas čekaju teži uvjeti, kiša im pada već dulje vrijeme, a igramo već u nedjelju, što nije humano. Nije ni čudo što su igrači često ozlijeđeni. Nadam se da se nismo previše potrošili protiv Mađarske, pogotovo zato što nisu svi igrali do kraja, ali očekujem od igrača da mi sami kažu ako nisu u idealnom stanju”, poručio je izbornik.

“Djelovali smo dobro kao momčad, pri slaganju sastava presudilo je iskustvo i svatko je dao svoj maksimum. Nemam potrebu bilo koga isticati. Uspjeli smo se malo sačuvati i zaista me veseli što nastavljamo niz dobrih igara. Dobio sam brojne čestitike, i na kraju svi moramo biti sretni i ponosni, bila je to veličanstvena noć hrvatskog nogometa”, poručuje Dalić.

“Nedostajat će nam Brozović zbog kartona. Njegovi pretrčani kilometri i agresivnost će nam nedostajati, ali analizirat ćemo Wales i naći rješenje, zamjenu”, jasan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je govorio što je značilo kada je nakon utakmice rekao ‘ako ostanem izbornik, Hrvatska će opet igrati ovdje’?

“Ma samo sam mislio na igranje Hrvatske u Splitu. Ja za četiri godine sigurno neću biti izbornik. Doći ćemo čim bude prva prigoda. Ova je utakmica je pokazala da moramo opet igrati u Splitu, da je bio nepravedno zapostavljen. Svi smo uživali u zajedništvu i sinergiji. Sve dok sam na ovoj poziciji, trudit ću se da se vratimo. Za odlučujuće utakmice treba tražiti najbolje uvjete”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.