Dalić: Teško ćemo nadomjestiti Ivana, ali tu su Rebić, Brekalo i Oršić

epa09292079 Croatia head coach Zlatko Dalic (right) watches the players during training at Firhill in Glasgow, Scotland, Britain, 21 June 2021. Croatia faces Scotland in a UEFA Euro 2020 preliminary round group D match on 22nd June 2021. EPA/Robert Perry

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 18 sati, uz prijenos na Drugom programu, igra susret osmine finala Europskog prvenstva protiv Španjolske, a danas od 15.45 izbornik Zlatko Dalić i veznjak Marcelo Brozović odradili su na Parken stadionu u Kopenhagenu zadnju konferenciju za novinare uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naraslo samopouzdanje Vatrenih nakon odlične igre i pobjede protiv Škotske u Glasgowu vjerojatno je malo poljuljao pozitivan rezultat Ivana Perišića na Covid, što znači da ponajbolji hrvatski nogometaš na ovom Euru propušta osminu finala, ali i sve potencijalne sljedeće nastupe Vatrenih u nokaut fazi do eventualnog finala.

Koliki je to udarac za Vatrene i kako će nadomjestiti Perišićev učinak rekao je danas izbornik Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne trebamo se obazirati na to tko što govori. Mi sve respektiramo, pogotovo našeg protivnika sutra, koji je jako kvalitetan. I oni znaju da im neće biti lako s nama. Nećemo ih sigurno podcijeniti, bit ćemo maksimalno motivirani i na kraju ćemo vidjeti tko je bio u pravu, rekao je na početku Dalić.

O situaciji s Perišićem je rekao:

– Naravno da mu je teško, kao i svima nama, iznenađenje, šok, ali moramo se na to prilagoditi. On će biti naš navijač i, ako Bog da, da nam se pridruži u roku od sedam-osam dana. Nije mu lako, za ovo je živio, u sjajnoj je formi, dao je dva gola, ali to je život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktika za Španjolsku?

– Oni vole posjed, ulaze u prazan prostor, puno rotacija u veznom redu. U sve tri utakmice su imali puno posjeda i stvarali su šanse na taj način. Druga kvaliteta im je visoki presing sa četiri do pet igrača, mi moramo paziti da nas ne uhvate u takvim situacijama. I protiv Šveđana i Poljaka imali su u prvih pola sata nekoliko izrazitih šansi, a poslije se utakmica razvodnila. Oni su se tražili u prve dvije utakmice, mijenjali su sastav i na kraju su došli do toga.

Perišićeva zamjena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam govorio prije da tu imamo širok izbor igrača, tu su Brekalo, Rebić i Oršić, kojima je to prirodna pozicija. Ako bi išli nešto drugačije tu bi bio i Ivanušec, ali mislim da ćemo ići na na jednostavno rješenje. Teško je nadomjestiti Ivana, ali imamo dva-tri rješenja za to.

Hoće li zaigrati Ćaleta-Car u obrani?

– Nećemo puno mijenjati, s nekim drugim rješenjem tu bi bilo puno rošada, ne želim previše “kemijati” u ovako važnoj utakmici.

Koliko će Perišićev izostanak koncepcijski promijeniti Vatrene?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teško ćemo nadomjestiti Ivana. Sigurno su Španjolci slagali defanzivniju kombinaciju na toj strani, da se više posvete Perišiću, sigurno će i oni sad na drugačiji način tome pristupiti. Tražit ćemo najsličnija rješenja, Hrvatska je na toj poziciji najbolje pokrivena tako da ćemo naći rješenje.

Hrvatska bi mogla zaigrati defanzivnije?

– Ne razmišljam o takvoj opciji, mi moramo igrati, moramo tražiti svoju situaciju preko krilnih igrača. Imamo opciju da to napravimo, ali trebamo pobjedu, više ofanzive, jer ako budemo samo čuvali svoj gol nećemo ništa postići, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.