Dalić uoči novog izazova: ‘Priželjkujem što manje nervoze i stresa’

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Malte završava “trilogiju” susreta na otvaranju kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić najavljuje promjene u odnosu na dvoboj s Cipranima.

“Čeka nas utakmica u kojoj ćemo tražiti tri boda i u kojoj smo favoriti, protiv reprezentacije od koje smo bolji u svim segmentima igre. Ono u čemu nam protivnici mogu napraviti probleme jest njihova borbenost i zalaganje i to će biti tako dokle god imaju pozitivan rezultat. Ne smijemo podcijeniti Maltežane, oni su protiv Slovačke vodili 2:0, a protiv Rusije imali aktivan rezultat do zadnje minute. Moramo, dakle, biti maksimalno ozbiljni. Što se tiče sastava, neke ćemo igrače odmoriti, jer su u punom ritmu igrali dvije utakmice u tri dana. Tu je riječ o kapetanu Luki Modriću, koji će za početak biti na klupi. Hoće li ulaziti u igru? Razgovarat ću s Lukom, sve će ovisiti o situaciji, nadam se da nam neće trebati. Vidjet ćemo što s Perišićem i Brozovićem, razmišljamo da i njih odmorimo. Gledamo prema tome da napravimo korekcije, stavimo svježe igrače koji su imali manju minutažu i igrače koji su se manje potrošili. Međutim, to sigurno ne znači da podcjenjujemo protivnika.”, ističe Zlatko Dalić i ukazuje na činjenicu da je Malta u prve dvije utakmice postigla čak tri pogotka.

“Slovaci ih očito na početku utakmice nisu shvatili ozbiljno pa su im Maltežani zabili dva prekrasna gola, a Rusima su također zadali puno problema. Malta ima jako dobro desno krilo, riječ je o brzom igraču iz Nigerije, dosta ofenzivnom, koji puno ide naprijed. Ne smijemo biti neozbiljni, moramo biti maksimalno angažirani i tražiti pobjedu. Znam da svi očekuju da naša igra bude puno bolja, kvalitetnija i tečnija. Nadam se da ćemo utakmicu sa što manje nervoze i stresa uspješno privesti kraju.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav će, u odnosu na dvoboj s Ciprom, u svakom slučaju doživjeti određene promjene.

“Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom na pozicijama bočnih igrača s obzirom na to da su se Vrsaljko i Barišić dosta potrošili. Kramarić je izvrnuo gležanj čim je ušao u igru protiv Cipra i do kraja utakmice praktično bio neupotrebljiv pa će protiv Malte početi Budimir na mjestu špice u formaciji 4-2-3-1. Vidjet ćemo još po pitanju stopera, naći ćemo najbolje rješenje između Lovrena, Vide, Ćalete-cara i Uremovića. U svakom slučaju, tko god bude igrao, morat će dati sve od sebe, jer… Nismo puni samopouzdanja i sigurnosti, nije nas baš išlo i zato moramo biti maksimalno oprezni.”, zaključio je Dalić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.