Milan Badelj: ‘Svjesni smo situacije i prezentacija koje smo pokazali’

Foto: HNS

Milan Badelj očekuje sličnu utakmicu kao i protiv Ciprana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujemo tip utakmice kao i protiv Cipra. Od nas će se tražiti da mentalno budemo u utakmici svih devedeset minuta i da inzistiramo na načinu igre kojim ćemo probiti protivnikovu obranu, što je ono na što se moramo naviknuti u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Protiv nekih momčadi će to biti izraženije u većoj, kod nekih u manjoj mjeri. Moramo tražiti kretanje u prazan prostor i dubinu. To su smjernice koje bismo trebali pratiti, a naravno da u svakom trenutku utakmice moramo pokazati zajedništvo koje nas je krasilo dugi niz godina.”, kaže Badelj, koji je svjestan činjenice da momčad može i mora bolje.

“Svjesni smo situacije i prezentacija koje smo pokazali, znamo da to nije na razini hrvatske reprezentacije, odnosno na razini na koju smo navikli. Svatko od nas apsolutno prihvaća kritike, to je nešto što je jako dobro. Moramo pronaći zajedništvo i kompaktnost na terenu i biti momčad devedeset minuta, a hoće li se utakmica s protivnikom koji se stalno brani, bio u rezultatskom plusu ili minusu, odblokirati u dvadesetoj ili šezdesetoj minuti, manje je bitno.”.

I prijšnje utakmice protiv Malte nisu bile lagane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, to nisu spektakli u kojima ostvarujemo pobjede s velikom gol-razlikom, poput, recimo, one utakmice sa San Marinom baš na Rujevici. To su tvrde utakmice u kojima je jako bitno postići prvi pogodak, koji onda determinira ostatak utakmice. Bilo bi poželjno da taj gol dođe što prije, ali Maltežani ne ulaze u probleme i paniku niti kada gube 0:1 ili 0:2. Baš zato onda to na kraju ispadne rezultat s dva ili maksimalno tri pogotka razlike, iako je i to već puno.”.

Milan je zadovoljan formom u klubu.

“S obzirom na to kako je bilo, situacija je sada odlična. Prije tri mjeseca bili smo u velikim problemima, ali u zadnja tri mjeseca smo značajno podigli formu, cijela momčad, ali i ja osobno. Dakle, radujemo se nastavku prvenstva.”, zaključio je Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.