Dalmacija s oduševljenjem čeka Vatrene, no, ima i nekih marginalaca: Zar doista Siniša Vuco misli da će Torcida izdati Hrvatsku?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija 10. listopada na Poljudu igrat će važnu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vatreni dočekuju Mađarsku, od koje su iznenađujuće poraženi u Budimpešti. S obzirom na iznenađujući remi u Bakuu prije nekoliko dana protiv Azerbajdžana (1:1) pobjeda na Poljudu se nameće kao imperativ, iako ni s remijem ne bi sve bilo gotovo. Nakon utakmice s Mađarima Hrvatska igra protiv Walesa i Slovačke. Naravno, poraz na Poljudu, u koji nitko ne vjeruje, bio bi na razini sportske katastrofe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija se nakon dugo vremena vraća na Poljud, a u Splitu se očekuje velika podrška Vatrenima, velika većina Splićana, Dalmatinaca, podržava hrvatsku reprezentaciju, voli svoju reprezentaciju, svoje Vatrene, to se najbolje vidjelo nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada su Vatrene u Dalmaciji, kao i u cijeloj domovini, stotine tisuća dočekale s ovacijama, bilo je nezaboravno.

Naravno, ima i marginalaca koji šalju neke druge poruke, no, oni su na margini iako se njihove poruke u pojedinim medijima objavljuju, tako Dalmatinsku portal prenosi poruku pjevača, koji je bio donekle popularan prije skoro 20 i više godina, Siniše Vuce, koji u zagrljaju dvojice ljudi pjeva pjesmu “Ne mogu ti to oprostiti”, uz promijenjen stih u kojem se spominje Hajduk. Dakako, i opet su svi drugi krivi, osim onih koji to doista jesu, zato što Hajduk nije bio prvak Hrvatske godinama. Više od jednog desetljeća. Čak i ako su svi drugi krivi, osim onih koji su vodili proteklih godina klub, kakve to veze ima s Vatrenima? Neki od nositelja igre Hajduka su Hajdukovci, Hajdukove legende igrale se za Hrvatsku, od Bokšića, Jarnija, Asanovića, Štimca, do Srne, Kalinića, Vlašića

Pjesma Siniše Vuce završava porukom da će svim srcem navijati za Mađarsku protiv Hrvatske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu ti to oprostiti, nemam snage da zaboravim, srce pamti kad ga prevare, moj Hajduče to je najgore”, viče Vuco na način da to donekle sliči pjesme, a onda ide ide poruka:

“Pozdrav Torcidi, pozdrav Splitu, od srca navijamo za Mađarsku protiv Hrvatske. Mađarska, Mađarska.” Jeftini su to trikovi da bi Torcida nasjela na takve poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar Vuco doista misli da će Torcida zbog sukoba nekim ljudima iz HNS-a, bez obzira koji su razlozi doveli do sukoba, izdati Hrvatsku? Ako to misli onda nije čitao transparente Torcide koji se mogu vidjeti na Poljudu, a koji su uglavnom domoljubnog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.