Dan Japanki u Zagrebu

Trećeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u hrvanju, koje se do 10. kolovoza održava u Zagrebu, na borilišta su prvi put izašle djevojke, a dominirale su predstavnice Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publici su se predstavile i dvije naše hrvačice – Martina Vazdar i Martina Jukić.Vazdar je u osmini finala kategorije do 59 kilograma izgubila od Ruskinje Jekaterine Baldanove, a Jukić je u kvalifikacijama kategorije do 67 kilograma zaustavila Kazahstanka Irina Kazjulina. U najlakšoj kategoriji, onoj do 44 kilograma slavila je Japanka Haruka Uchijo, koja je u finalu bila bolja od Indijke Ritu Phogat. Brončane medalje osvojile su Bugarka Miglena Selishka i Marina Doi iz Sjedinjenih Američkih Država.

U kategoriji do 51 kilograma najbolja juniorka svijeta postala je Ruskinja Natalija Mališeva, koja je u borbi za zlato svladala Mađaricu Denes Mercedesz. Brončanim medaljama okitile su se Kineskinja Yingfeng Qin i Ukrajinka Lilja Horišna.

Japanke su zlato odnijele i u kategoriji do 59 kilograma. Risako Kawai u završnoj je borbi trijumfirala protiv Njemice Luise Niemesch. Petra Olli donijela je broncu Finskoj, a Kayla Miracle SAD-u. Treće zlato Japanu donijela je Masako Furuichi, dok se srebrom u kategoriji do 67 kilograma morala zadovoljiti Talijanka Dalma Caneva. Litavka Danute Domikaityte i Azerbajdžanka Ragneta Gurbanzade osvojile su brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je na rasporedu ponovno žensko hrvanje, i to u kategorijama do 48, 55, 63 i 72 kilograma. Od Hrvatica, nastupit će Ivana Mandariću kategoriji do 63 kilograma, te Monika Šarić (72 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.