Dario Šarić – Bojan Bogdanović: Tandem kakav hrvatska košarka nije imala još od Draženovih vremena!

Foto: Twitter

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović svojim igrama, a posebno posljednjom utakmicom, podigao je na noge navijače svog novog kluba Washington Wizardsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se lider hrvatske reprezentacije već promovirao u potencijalnu NBA zvijezdu posljednjim igrama pokazao je zašto s pravom mnogi, poglavito navijači hrvatske košarkaške reprezentacije, od njega jako puno očekuju. Zajedno s Dariom Šarićem, koji nevjerojatnom lakoćom briljira u Philadelphiji, Bogdanović trenutno tvori tandem kakav hrvatska košarka nije imala od Draženovih vremena. U zlatna vremena hrvatske košarke Hrvatska je imala Rađu, Kukoča, Vrankovića, Komazeca, Arapovića, naravno, i najvećeg među njima, legendarnog Dražena Petrovića. Može li nova generacija hrvatske košarke barem djelomično ponoviti uspjeh svojih slavnih i dosta davnih prethodnika?

Istina, Šarić i Bogdanović igrali su zajedno za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Riju prije nekoliko mjeseci, Hrvatska je bila blizu odličja, no, nije ga osvojila,igrali su Hrvati odlično, no, ostao je dojam kako je potencijal hrvatske reprezentacije veći od rezultata. Činjenica da se medalja nije osvojila ne govori puno,  posebno ne o mladom Šariću danas, koji napreduje praktički iz sata u sat. Dario je u ovom trenutku daleko bolji igrač nego što je to bio prije nekoliko mjeseci kad je bio odličan.

No, vratimo se lideru hrvatske reprezentacije, s osam trica i ukupno 27 koševa, Bogdanović je predvodio momčad do dramatične pobjede 115.114 nad Orlandom Magicom. Oko 20 000 navijača bilo je oduševljeno igrom hrvatskog asa u Verizon Centeru. Bogdanovića je pohvalio i trener Wizardsa Scott Brooks, koji je rekao da je Bogdanović sjajan igrač ”s velikim iskustvom…’“Bojan je igrač za velike utakmice i preuzimanje odgovornosti i velike odluke”, poručio je Brooks, koji tvrdi da se hrvatski reprezentativac sjajno snašao u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

“Bojan Bogdanović je s nama  desetak dana, a već nam je donio dvije pobjede, protiv Toronta i sada nad Orlandom”, kazao je trener Wizardsa, koji kod Bogdanovića posebno cijeni strpljivost, odlika je to kakva ne krasi mnoge košarkaše danas, samo one najveće koji su svjesni svojih prednosti, ali i posebno svojih nedostataka.  “Kod Bogdanovića mi se posebno sviđa što ne postaje nervozan ako ne postigne koš u četvrtini ili kada ne dobije loptu. Vidio sam to kod mnogo igrača, ali ne kod njega, igrača kojeg ništa ne može izbaciti iz takta”, zaključio je Brooks s hvalospjevima.

Zanimljivo je da je na sličan način trener Philadelphije Brett Brown prije samo dva dana hvalio Darija Šarića, još jednog Hrvata koji je odlaskom u NBA ligu napravio nevjerojatan iskorak u karijeri. Kad tome dodamo kako se polako ”budi” mladi Mario Hezonja, kome stručnjaci predviđaju veliku budućnost, a mnogu tvrde da je veći talent i od Šarića, jasno je odakle izbornik Aleksandar Petrović crpi optimizam uoči Eurobasketa.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.