Dario Šarić: ‘Nije važno što će Ukić i Simon biti stariji, volja je neupitna’

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić u razgovoru za Sportske novosti govorio je o tome što radi dok ne igra košarku zbog koronavirusa, kako će izgledati povratak na parket, što očekuje od hrvatske reprezentacije za godinu dana i kakve mu emocije pobuđuje sjećanje na osvajanje ABA lige sa Cibonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se iz Phoenixa.

“Rekli su nam da će nas biti četvorica na terenu, a morat ćemo pri tome držati razmak, tu socijalnu distancu. Ograđeni su tereni, to su također rekli. Na trening ćemo morati dolaziti s maskama i rukavicama, neće nam se posluživati hrana, kao što je to običaj, neće biti cateringa u trening kampu, nego će nas čekati samo voda i energetske čokoladice. Osim četvorice igrača koji će biti u tom terminu na treningu, još bi mogla dolaziti dva trenera ili glavni trener i GM. I koliko sam shvatio, ti treninzi su dobrovoljni, na njih mogu dolaziti samo oni igrači koji to žele”, govori o povratku na terene.

Prisjetio se Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponekad razmišljam o tome koliko smo bili mlada momčad. Pazite, nisam samo tu bio ja, bio je tu i Martin Junaković, pa Demo, Tomo Gabrić, Mavra, mali Arapović je bio s nama, znači polovica momčadi je imala 20 ili manje godina. I s nama su Rimac i Golemac radili fantastičan posao, trenirali smo k’o psi. Planiralo se sjajno, bila je to prava strategija. Stariji su radili svoje, mi smo mlađi bili po cijele dane na terenu”, rekao je.

Koliko bi takav kasniji početak sljedeće sezone mogao ugroziti dolazak Darija i ostalih naših NBA igrača na olimpijske kvalifikacije u Split, koje su prebačene, kao i Igre za 2021. godinu?

“Mislim da će se sve napraviti da se NBA sezona završi do početka tih kvalifikacija. OK, svi znamo kako funkcionira NBA, i da tu nema previše razumijevanja za neke druge interese, ne znam niti koliko im uopće znače olimpijske kvalifikacije, ali tu je i FIBA. Njoj je u interesu igraju NBA igrači, a kako vidim radi se na tome da se te kvalifikacije održe neposredno uoči Igara, tako da bi sve to moglo biti izvedivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva će biti Hrvatska za godinu dana? Neki Šarićevi suigrači, poput Roka Ukića ili Krune Simona bit će godinu dana stariji…

“Nisam razmišljao o tome, da budem iskren. Toliko sam dugo s obojicom po reprezentaciji, valjda je tome tako od kad sam ušao u reprezentaciju dakle od ljeta 2012. Znači posljednjih osam godina. I cijelo su vrijeme, praktički, njih dvojica tu. Uopće nisam razmišljao o tome koliko godina imaju. Ali, ne vidim ja tu problem, ako će biti zdravi, njihova volja je neupitna. I bit će s nama. Što sada, bit će godinu dana stariji, ali dobit će na iskustvu, ha, ha, ha…”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.