Dario Šarić otkrio kakav je život u skupom NBA balonu: ‘Okuplja se i hrvatska kolonija’

Foto: snimka zaslona

U NBA balonu unutar Disney Worlda u Orlandu Dario Šarić nalazi se već puna tri tjedna. Pripreme za restart regularnog dijela NBA sezone prolaze pod strogim epidemiološkim mjerama, bez da se i najmanja sitnica prepusti slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svaki dan se provjerava temeratura, svaki dan se testiramo. Ako se ne testiraš, nemaš pravo izaći iz sobe sljedeći cijeli dan. Stvarno se vodi računa i puno se novca trebalo uložiti, ali jednostavno – to je NBA”, otkrio je za Novu TV.

Točnije – milijun i pol dolara na dan. Toliki su troškovi koje liga pokriva kako bi 22 momčadi u kompleksu imale maksimalno sigurne uvjete. U Šarićevim Sunsima bilo je više slučajeva zaraze koronavirusom, zbog čega još uvijek momčad nije kompletna.

Šarićev “Arizona Dream”

”Bilo je teško, došli smo ovdje sa 7 igrača, ali onda smo se polako okupili. Evo sad nas je tu dovoljno, još neki igrači fale, ali nadam se da će doći što prije i da budemo svi na okupu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupi se često i hrvatska kolonija, sada kada su svi na istom mjestu.

“Našao sam se na večeri dva puta sa Marijom Hezonjom i Lukom Šamanićem. Evo, baš je nedavno i Zubac stigao tako da ćemo kroz par dana se i s njime naći, tako da – šta se mene tiče, nije teško.”

Što se tiče Darijevih predstava na terenu – posljednjih godinu dana u dresu Sunsa našao je kontinuitet. Nešto više od 12 poena i 6 skokova za prosječno 26 i pol minuta po susretu. Ugovor mu istječe na kraju ove sezone, a Šibenčanin ne bi imao ništa protiv ostanka u glavnom gradu Arizone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Klima je stvarno bogomdana – 10-15 puta sam možda obukao duge gaće i dugu majicu ove godine, tako da mi paše i zadovoljan sam ovdje, a šta će biti – teško mi je nagađat, pogotovo zbog ove korone.”

“Volio bih da se nađe neka suglasnost između FIBA-e i NBA-a”

Zbog korone tek treba vidjeti i što će biti s odgođenim kvalifikacijskim turnirom za Olimpijske igre, koji se krajem lipnja trebao održati u Splitu. Kasniji početak sljedeće NBA sezone mogao bi uzrokovati preklapanje s novim terminom FIBE, a šanse Hrvatske da vidi Tokio bez NBA igrača bile bi mizerne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno ako ne budemo dio toga da će nam biti teško, ali eto. Volio bih da se nađe neka suglasnost između FIBA-e i NBA-a, mislim da bi vjerojatno i ljudima u Splitu bilo drago da Hrvatska reprezentacija bude u punom sastavu.”

A njen kapetan Bojan Bogdanović nakon najbolje NBA sezone karijere, u Hrvatskoj se oporavlja od operacije desnog šuterskog zgloba.

“Znao sam da ga boli ta ruka, rekao da će ići vidjeti što je s njom i na kraju eto najgora moguća stvar, mora bit vani šest mjeseci. Nadam se da će iduću sezonu nastaviti isto tako, da će biti još bolji i da će on i njegova Utah napravit što bolji rezultat.”

Otkrio tko su njegovi favoriti za prvaka i MVP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko je za Šarića najveći favorit za naslov prvaka ove sezone?

“Mislim da Clippersi – navijat ću za njih zbog Zupca ako mi ispadnemo.”
MVP-a pak vidi na drugoj strani Los Angelesa.

“Mislim da bi LeBron mogao osvojiti – svake godine je on tu pri vrhu, može svake godine uzeti. Ove godine je možda zaslužio malo više bez obzira na godine, ipak igra u Lakersima, imali su najviše pobjeda u sezoni tako da mislim da bi onda on to trebao dobiti.”

LeBronu, Šariću i društvu u Orlandu ostala su još samo četiri dana do restarta sezone. U kojoj će, nada se Darijo, doći na naplatu činjenica da iz Amerike nije odlazio tijekom ove pauze, već je svakodnevno radio na svojoj igri.

“Kroz cijelu svoj karijeru nekako sam tu drugu sezonu u istoj ekipi odigrao najbolje. Ali ne opterećujem se s tim, igram, imam vjerojatno još godina ispred sebe – možda baš sljedeća bude najbolja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.