Dario Šimić: ‘Vjerujem da će biti potvrđeno da Luka Modrić nije kriv’

Foto: snimka zaslona n1

Slavni hrvatski nogometaš i predsjednik Nogometnog sindikata Dario Šimić komentirao je u Novom danu stanje u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se odvojiti stvarni nogomet od kriminala? Luka Modrić dobio je nagradu za najboljeg nogometaša…

To je naša nagrada koju radimo već šestu godinu. Svi igrači biraju najboljega između sebe. Nogometaši gledaju nogometni dio. Žao mi je da već 10 godina pričamo je li netko kriv ili nije, htio bih da pričamo o nekim drugih stvarima i nadam se da ćemo u budućnosti pričati o razvijanju nogometa, približiti nogomet ljudima i razvijati infrastrukturu. Nažalost se vraćamo na ove stari. Modrić uvijek podržava najslabije, bio nam je na pomoći, kao što je bio i Lovren i s te strane imam smo pohvale za njih.

U Americi smatraju da sportaši moraju biti uzori. Ako netko dobije nagradu i nakon što je protiv njeg podignuta optužnica, kakva je to poruka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažem se da trebamo biti primjer mladima, kao što to mnogi i jesu. Kad jedan nogometaš nešto zabrlja, onda se to odnosi na sve. Modrić nije još optužen, našao se u teškoj i neprirodnoj situaciji. Mi vidimo sve što se događalo, tu je bilo svega i svačega. Oni su se našli tamo, mislim ne svojom voljom. To je jako zamršena situacija. Vjerujem da će biti potvrđeno da Luka Modrić nije kriv.

Smatrate li da su igrači dosad trebali reći nešto o kriminalnim stvarima koje su se događale?

Prošao sam taj put i na nama je da igramo nogomet. Oni su naš ponos. Država mora riješiti problem ako ga ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.