Davor Šuker najavio projekt vrijedan 50 milijuna eura: U Velikoj Gorici gradi se nacionalni stadion za Vatrene

Foto: fah

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon pobjede na izborima za predsjednika najjačeg sportskog saveza u Hrvatskoj, na kojima je bio jedini kandidat, najavio je veliki projekt navodno vrijedan 50 milijuna eura. Naime, radi se o izgradnji stadiona za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobit ćemo veliki novac od Lige nacija i izgraditi nacionalni stadion”, rekao je novi – stari šef HNS-a. Inače, HNS bi trebao od UEFA-e dobiti 12,5 milijuna eura u sljedeće četiri godine za novo natjecanje. Zarada bi mogla biti još i veća ako Hrvatska bude u skupini, dodajmo tome još zaradu od utakmica s atraktivnim suparnicima.

Kako smo spomenuli nacionalni stadion bi se trebao graditi kraj Zagreba, u Velikoj Gorici, s obzirom kako tamo ima puno zemljišta koje se može iskoristiti, a blizu je i aktualnog doma Vatrenih, stadiona u Maksimiru. Nije daleko ni zračna luka, što, je, naravno, vrlo važno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će biti voditelj projekta još se uvijek ne zna, ali se spominje Ivan Meštrović i njegovi mađarski partneri koji i sami grade kamp u Osijeku. Rok izgradnje, naravno, ovisi o sredstvima, a Šuker očekuje uključivanje lokalne zajednice, kao i sredstva iz fondova UEFA-e te FIFA-e. Prema nekim najavama gradnja stadiona bi mogla biti gotova za četiri godine, a stadion bi trebao imati 35 tisuća sjedećih mjesta i zadovoljiti sve kriterije UEFA-e za međunarodne utakmice, osim za finale Lige prvaka s obzirom kako je kapacitet stadiona za finale Lige prvaka 60 000 mjesta, pišu Sportske novosti.

Navodno bi stadion u Velikoj Gorici trebao biti građen po uzoru na stadion u turskom Eskisehiru. Podsjetimo, Hrvatska je nedavno tamo igrala.

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.