Davor Šuker o ‘slučaju Kalinić’, a Argentinu proglasio favoritom protiv Hrvatske: ‘Imamo igrače pred kojima je budućnost¨

Foto: fah

Predsjednik HNS-a Davor Šuker kratko je najavio veliki derbi skupine D Svjetskog prvenstva između Argentine i Hrvatske, koji za manje od dva sata počinje u Nižnjem Novgorodu.  Kao i uvijek, i kao protiv Brazila na prošlom SP-u, kada je Brazil i prije početka utakmice proglasio pobjednikom, Šuker je konstatirao da je Argentina favorit protiv Hrvatske zbog velikog Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Argentina je favorit jer ima Messija. Nije lako igrati protiv njih, no naši igrači moraju uživati u utakmici. Ako Argentinci budu bolji, treba im čestitati. Naša utakmica istine bit će protiv Islanda”, kazao je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva iz Francuske 1998. Šuker hvali Messija:

“On je igrač koji može riješiti utakmicu ili zabiti hat trick. No, ne bojimo se, mi smo znali pobijediti Njemačku, Englesku, Italiju… Imamo mladog izbornika, igrače pred kojima je budućnost i moramo igrati nogomet. Na Svjetskom smo prvenstvu, a u prvom kolu vidjeli smo brojna iznenađenja.”

Kaže Šuker kako je pred hrvatskim igračima budućnost? Kad će ta budućnost jednom stići ako ne sada s obzirom da Luka Modrić ima 32 godine? Ovo je posljednja prilika jedne doista imenima jake reprezentacije za veliki rezultat.  Drugim riječima, nema vremena za kalkulacije. Točno, Argentina je blagi favorit, i zbog Messija, ali i zbog tradicije duge desetljećima tijekom kojih su na velikim natjecanjima nerijetko i sa puno slabijom reprezentacijom dolazili do same završnice. Primjerice, 1990. igrali su očajno, a stigli do finala. Maradona je dirigirao orkestrom amatera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika HNS-a je iznenadio loš nastup Argentine protiv Islanda u prvom kolu s obzirom na rezultat od 1:1.

“Nitko nije to očekivao, mislio sam da će Argentina slaviti 3:0. Ne bojimo se Argentine ili velikih momčadi poput Njemačke i Španjolske. Hrvatska nema što izgubiti, a može puno dobiti”, smatra prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza.

Šuker je komentirao i takozvani slučaj Kalinić, koji ipak nije poremetio sjajnu atmosferu koja vlada u našoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne želim razgovarati o Kaliniću. On je prošlost. Moramo se koncentrirati na preostala 22 igrača. To su stvari koje se mogu dogoditi u nogometu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.