Dejan Lovren o odlasku iz Liverpoola: ‘Ne zaslužujem otići na posudbu da netko provjerava mene i moje kvalitete’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči važnih utakmica u sklopu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo protiv Slovačke, odnosno Azerbajdžana. S obzirom na kvalitetu Vatreni su veliki favorit i očekuje se žetva od šest bodova iz dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je i pouzdani stoper reprezentacije, Dejan Lovren, koji je, nažalost, izgubio mjesto u prvih 11 kod Kloppa u Liverpoolu, branič prvaka Europe smatra kako se izgubila pozitivna atmosfera koja je krasila Vatrene tijekom Svjetskog prvenstva i vodila Hrvatsku do finala.

“Ne želim nikoga uvrijediti, ne bih htio nešto krivo reći… Žao mi je što u reprezentaciji nismo više takvi kakvi smo bili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji”, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac.

Lovren je, kako smo već pisali, rekao kako mu nije drago vidjeti sve ono što se u zadnje vrijeme događa oko reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imam neki osjećaj koji nije dobar. Kao, eto, ono što smo postigli u Rusiji, to je to, nema dalje. Nije mi to drago. Jasno mi je da se otkazuje zbog ozljeda, i ja sam bio u takvim situacijama. A ostale situacije mogu prihvatiti, ali samo donekle.”

Bio je blizu odlaska iz Liverpoola, ali…

”Milan me kontaktirao, Roma je bila upornija, ali pregovori nisu išli dobro. Nisam želio otići nekamo i dokazivati tko sam, kako igram te jesam li spreman ili ne. Profesionalac sam, osvojio sam Ligu prvaka, bio drugi na Svjetskom prvenstvu. Ostvario sam velike stvari u nogometu i ne zaslužujem otići na posudbu da netko provjerava mene i moje kvalitete. U najboljim sam godinama, odličnoj formi, mentalno spreman, a iskustvo ne možete kupiti. Nije puno igrača u finalu Svjetskog prvenstva i Lige prvaka kao ja. Zato me Liverpool nije pustio na posudbu. Trebaš platiti da bi dobio kvalitetu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Lovrenu rekao trener Liverpoola?

”Sretan sam jer sam cijelo vrijeme osjećao da je Liverpool uz mene i to jako poštujem. Klopp mi je rekao: ‘Slušaj, ti si top klasa, nećemo te pustiti na posudbu, trebamo te. Kada mi je to rekao, bio sam zbunjen jer znam da sam trenutno u najgoroj poziciji od svih braniča u momčadi. Ali puno je utakmica, moguće su ozljede. Želio sam otići, ali nije se dogodilo. U klubu su mi rekli da me trebaju i prihvatio sam to. Nije mi bilo suđeno otići”, zaključio je Lovren u razgovoru  za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.