Devet koševa Bogdanovića, šest Rudeža u porazima Netsa i Pacersa

Foto: fah

Košarkaši Brooklyn Netsa u svom su drugom domaćem nastupu ove sezone pretrpjeli prvi poraz, bolji od njih su iznenađujuće bili Minnesota Timberwolvesi sa 98-91.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košem Joea Johnsona 1:28 minuta prije kraja Netsi su poveli sa 91-89, ali gosti iz Minnesote su do kraja susreta postigli devet poena zaredom. Prvo je Ricky Rubio položio za 91-91, a nakon izgubljene lopte Johnsona Nikola Peković je postigao koš uz dodatno slobodno bacanje za 91-94 da bi potom Brook Lopez napravio prekršaj u napadu što je kaznio Thaddeus Young i još jednim pogotkom odveo Minnesotu na nedostižnih 91-96.

Kevin Martin je sa 26 koševa bio najefikasniji kod Wolvesa, prvi izbor ovogodišnjeg “drafta” Andrew Wiggins je dodao 17, dok je sjajan učinak imao i Ricky Rubio sa 14 pogodaka, 12 asistencija i osam skokova. Kod Netsa najučinkovitiji su bili Joe Johnson sa 22 i Deron Williams sa 19 poena, dok je Bojan Bogdanović za domaće ubacio devet koševa (šut iz igre 3-8, trica 1-4, slobodna bacanja 2-2) uz dva skoka i jednu osvojenu loptu.

Indiana Pacersi u petom su ovosezonskom nastupu pretrpjeli četvrti poraz, ovoga puta na gostovanju kod Washington Wizardsa koji su slavili sa 96-94 nakon produžetka. Nakon što je Donald Sloan izjednačio na 84-84 krajem četvrte četvrtine, Paul Pierce nije uspio pogoditi tricu za pobjedu Wizardsa, te se otišlo u dodatnih pet minuta, a na samom kraju produžetka Pacersi su imali napad za pobjedu. No, tricu za preokret 3.9 sekundi prije kraja iznenađujuće je pokušao centar Roy Hibbert koji nije bio precizan, a priliku za drugi produžetak propustio je i Chris Copeland promašajem sa zvukom sirene nakon skoka u napadu. John Wall predvodio je Wizardse sa 31 košem, 10 asistencija i šest skokova, dok je Sloan sa 31 poenom, sedam asistencija i šest skokova imao učinak karijere kod Pacersa. Damjan Rudež je u sastavu Indiane na terenu proveo 16 minuta i ubacio šest poena (šut iz igre 2-3, trica 0-1, slobodna bacanja 2-2), te imao po jedan skok i blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci San Antonio Spursi u svom su tek trećem nastupu ove sezone ostvarili drugu pobjedu svladavši na svom terenu Atlanta Hawkse sa 94-92. Pobjedu Spursima donio je Emanuel Ginobili koji je 3.8 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za 94-92. U preostalom vremenu gosti se nisu najbolje snašli, Pero Antić morao je šutirati za tricu gotovo s centra, te lopta nije stigla niti blizu obruča. Tim Duncan sa 17 poena i 13 skokova i Tony Parker sa 17 ubačaja bili su najefikasniji kod Spursa, dok su Demarre Carroll i Paul Millsap ubacili po 17 koševa za Hawkse.

Cleveland Cavaliersi su dolaskom LeBrona Jamesa i Kevina Lovea ovoga ljeta postali glavni kandidati za naslov u Istočnoj konferenciji, ali ulazak u sezonu im je prilično loš, u četvrtom su susretu pretrpjeli treći poraz, ovoga puta od slabašnog Utah Jazza koji je stigao do 102-100 pobjede na svom parketu. Pobjednički koš za Utah postigao je Gordon Hayward pogodivši sa sedam metara sa zvukom sirene. Hayward je susret završio sa 21 poenom, Derrick Favors je dodao 21 uz 10 skokova za Jazz, dok Cavsima nisu pomogli niti odlični učinci Kyriea Irvinga, koji je ubacio 34, te LeBrona Jamesa koji je postigao 31 koš.

Prošlosezonski finalist Miami Heat izgubio je drugu utakmicu zaredom, ovoga puta na gostovanju kod Charlotte Hornetsa koji su slavili sa 96-89. Zanimljivo, Hornetsi su pod imenom Bobcats izgubili 16 utakmica zaredom od Heata prije ovog susreta, a promjena imena donijela je izgleda i promjenu sreće. Al Jefferson ubacio je 28 poena uz 10 skokova za Hornetse, Kemba Walker je dodao 18, dok su kod Heata najbolji bili Dwyane Wade sa 25 ubačaja, te Chris Bosh sa 23 pogotka i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis Grizzliesi su ostvarili petu uzastopnu pobjedu na startu sezone svladavši Phoenix Sunse kao gosti sa 102-91. Mike Conley (24, 11 asistencija) i Courtney Lee (22) bili su najbolji kod Grizzliesa, a Eric Bledsoe (23) i Markieff Morris (20) kod Sunsa. Neporaženi su ostali i Golden State Warriorsi koji su u svojoj dvorani u srijedu nadigrali Los Angeles Clipperse sa 121-104. Stephen Curry (28) i Draymond Green (24) predvodili su Warriorse, a Jamal Crawford (24) i DeAndre Jordan (17, 13 skokova) Clipperse. Boston Celticsima protiv Toronto Raptorsa nije pomogao niti “triple-double” učinak Rajona Ronda, jer su gosti iz Kanade ostvarili 110-107 pobjedu. Kyle Lowry je sa 35 koševa bio najbolji kod Raptorsa, dok je Rondo zabio 13 poena uz 15 asistencija i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.