Dinamo dužan 380 tisuća kuna i kamate zbog policajca ozlijeđenog u Maksimiru

Nogometni klub Dinamo morat će obeštetiti državu za naknadu koju je zbog ozljede na radu isplatila policajcu Kristijanu Trokteru, teško ozlijeđenom na tribinama maksimirskog stadiona u svibnju 2010. kada je ostao bez oka u eksploziji tzv. topovskog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo danas je izvijestilo da je Trgovački sud presudio u njihovu korist i Dinamu naložio isplatu 380.220 kuna sa zakonskim zateznim kamatama od veljače 2012.

U tužiteljstvu podsjećaju da je država, kao poslodavac, ozlijeđenom policajcu isplatila naknadu štete zbog ozljede na radu. “Zastupajući Republiku Hrvatsku u regresnom postupku, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je dokazalo da je Građanski nogometni klub Dinamo kao organizator okupljanja većeg broja ljudi bio dužan poduzeti mjere za zaštitu gledatelja i svih sudionika organiziranog okupljanja te da je propust organizatora u uzročno-posljedičnoj vezi sa štetom koja je nastala ozlijeđenom policijskom službeniku”, objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da je ova presuda značajna “i zbog prevencijskog djelovanja na organizatore prilikom organiziranja masovnih okupljanja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljeđivanja policajca tijekom derbija Dinama i Hajduka 1. svibnja 2010. na četiri godine maloljetničkog zatvora u ožujku 2011. osuđen je pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys Nikica Marović.

Iako je u svojoj obrani poricao bacanje topovskog udara na policajca koji je pritom ostao bez oka navijač Marović osuđen je na temelju snimki nadzornih kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.