Dinamo je danas veliki favorit, Škupi dolazi ‘polupan’ u Zagreb

ivanušec
Foto: fah

Pred nogometašima Dinama večeras je prvi europski ispit ove sezone, na Maksimir im dolazi prvak Sjeverne Makedonije, Škupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri ulaze u večerašnji ogled kao veliki favoriti, nevjerojatno zvuči usporedba njihovih tržišnih vrijednosti. Prema Transfermarktu, sjevernomakedonski prvak vrijedi svega 5.5 milijuna eura, dok je prvak Hrvatske procijenjen na čak 100.5 milijuna.

Da je Dinamo favorit večeras slaže se i Ante Čačić, trener koji je poznat po suzdržanosti kad je to u pitanju:

– Prihvaćamo ulogu favorita i to moramo potvrditi na terenu, moramo napraviti iskorak ka boljoj igri, boljoj formi, poručio je Čačić jučer novinarima te objasnio koje su prednosti i mane Škupija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imaju visinu i brzinu, krila su im brza. Njihova desetka je dobar asistent, ali i daje golove. Slaba točka im je zadnja linija.

Čačić danas može računati na isti onaj kadar, koji je imao na raspolaganju protiv Lokomotive. To znači da su svi igrači spremni, osim Boška Šutala, Emrelija i mladog Bulata. Prema najavama, Bočkaj bi trebao preseliti na klupu, a već treću utakmicu zaredom na njegovoj poziciji trebao bi zauzeti veznjak Robert Ljubičić:

– Pokazao se odličnim i nema potrebe previše čačkati po tome, poručio je kratko Čačić na pitanje o poziciji lijevog beka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U napadu je gužva, Čačić mora uklopiti Drmića, Petkovića i Oršića, a moguće je da zbog toga žrtvuje Luku Ivanušeca:

– Ako stavim Drmića i Petkovića, onda se postavlja pitanje tko će na klupu, Oršić ili Ivanušec, piše HRT.

O Škupiju

Momčad vodi legenda Dinama, Goce Sedloski, najskuplji igrač im vrijedi 800 tisuća eura, riječ je nigerijskom napadaču Sunday Adetunji. On je zajedno sa svojim suigračem Faustinom Senghorom završio u tamošnjim medijima, nakon što je otkriveno da su ove subote u pijanom stanju pretučeni u jednom noćnom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, sjevernomakedonski prvak umalo je ostao bez 2. pretkola, nakon što su u prvoj utakmici s 3:0 uvjerljivo slavili protiv amatera s Gibraltara, Lincolna, u uzvratu su u gostima izgubili 2:0. Osim što su iznenađujuće izgubili, dodatno su se iscrpili jer su čak dva dana putovali kući.

Kladionice su Škupi proglasile apsolutnim autsajderom, tečaj na pobjedu gostiju je oko 26, a na pobjedu Modrih oko 1.10. Trener Sedloski svjestan je te činjenice i zna da će njegova momčad igrati onoliko koliko im Ademi i društvo dopuste:

– Znamo da svake godine igraju Ligu prvaka, Europsku ligu i dokle su sve stigli i kakvi su sve velikani padali, ali mislim da su moji dečki svjesni protiv koga igramo, dat ćemo sve od sebe da se predstavimo jednom dobrom igrom i koliko će nam to Dinamo dopustiti, vidjet ćemo na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.