Dinamo oštro osudio divljački napad na Zdravka Mamića: ‘Cijela je država vidjela kad je Ivo Bego šakama dijelio pravdu na Poljudu’

Foto: fah

Nogometni klub oštro je u današnjem priopćenju osudio fizički napad na savjetnika u klubu Zdravka Mamića koji se dogodio u srijedu navečer u Bolu na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Podsjećamo kako je Zdravko Mamić bio žrtva napada u loži Poljuda kada je cijela država vidjela kako Ivo Bego šakama dijeli pravdu na stadionu. Da se tada javno osudio nasilnički čin, možda ne bi došlo do drugog napada, onog ispred zgrade splitskog Prekršajnog suda kada je Zdravko Mamić napadnut sa svojim odvjetnikom Čedom Prodanovićem raketama, dimnim bombama te bocama. Da je pravna država tada djelovala možda ne bi došlo do napada na delegaciju HNS-a na autoputu kod restorana Macola ili do fizičkog nasrtaja na nogometnog suca u Stobreču. Dva puta bi napadači razmislili prije nego bi napali suce koji su pod znakom Uefe večerali u Splitu”, kaže se u priopćenju GNK Dinama u kojem se pozivaju policija i državno odvjetništvo da u najkraćem roku poduzmu sve potrebne mjere da se počinitelj kazni i da se zaštite žrtve atmosfere linča koja se nadvila nad Hrvatskom.

“Očekujemo da počinitelj ovog divljačkog ispada bude odgovarajuće kažnjen, a od medija također očekujemo da upozore i osvijeste javnost da imamo ozbiljan problem s temeljnim ljudskim vrijednostima u društvu”, stoji u priopćenju u kojem se navodi da će se Dinamo uvijek boriti protiv nasilja na travnjaku i u društvu svim legalnim sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.