Dio BBB-a uskoro izlazi na slobodu: Donesene prve odluke o ukidanju istražnog zatvora

boysa
Foto: fah

Odvjetnik Athanasios Kaimenakis je potvrdio da je donesena odluka o ukidanju istražnog zatvora za 10 do 20 pripadnika Bad Blue Boya (BBB-a), ali da odluke i dalje stižu. Uvjet za ukidanje istražnog zatvora je jamčevina koja će se kretati od 1.000 do 2.000 eura. Osim toga, bit će će im i zabranjen ulazak u Grčku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi fizički izlazi iz zatvora mogu se očekivati idući tjedan dok se riješi sva procedura, otkrio je za RTL.

Odvjetnik kaže da je na putu prema sudu, ali prije izlaska treba platiti jamčevine. Kaimenakis je spomenuo da je jamčevina preduvjet da nakon pozitivne odluke i fizički napuste pritvor.

> Plenković tvrdi kako za BBB u Grčkoj – radi sve što i za aktere afere Zambija

Još uvijek nisu poznati svi detalji, tek će biti jasno u idućim satima. Ne zna se ni koji broj će biti pušten, ali među grčkim novinarima prolomila se informacija za njih 20-ak dok su neki hrvatski izvori govorili o duplo većoj brojci, odnosno 40-ak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što sada nije jasno je kako će oni biti prevezeni u Hrvatsku. Iz veleposlanstva kažu da je većina iz zatvora Korydallos već vraćena u zatvore u kojima su bili proteklih mjeseci, ali ne otkrivaju kako će izgledati sam transfer.

Ako se i zatraži konzularna pomoć, mora se za svakoga pojedinačno vidjeti kako će biti organizirano. Spremni su pružiti konzularnu pomoć, ali ne otkrivaju hoće li njihovo prebacivanje biti organizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.