Dirljiv trenutak: Je li ovo najljepša slika hrvatskih navijača s Eura u Francuskoj?

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajnim je igrama na Europskom prvenstvu u Frabcuskoj  osvojila prvo mjesto u skupini D, čak i ispred jedne na papiru puno moćnije Španjolske, aktualnog europskog prvaka i bivšeg svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s igrama Vatrenih bili su i hrvatski navijači. Naime, osim provokatora i profesionalnih, naručenih napadača na reprezentaciju u St. Etienneu navijanje naših ljubitelja nogometa bilo je besprijekorno, kao primjer i putokaz koji može poslužiti navijačima drugih reprezentacija. Navijali su zajedno, družili su se zajedno, s navijačima Turske, Češke, Španjolske, vjerojatno će tako biti i protiv Portugala u subotu na dan hrvatske državnosti.

Prekrasna slika hrvatskih navijača iz Bordeauxu, s utakmice Hrvatska – Španjolska, obišla je čitav svijet, posebno je dirljiv bio trenutak nakon pobjedničkog pogotka sjajnog Ivana Perišića, koji je pet minuta prije kraja zabio drugi hrvatski gol i tako presudio europskim prvacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku stadion je eksplodirao. Hrvatski navijači dali su si oduška, a u centar pozornosti došao je otac  dvoje djece koje je držao u naručju i tako proslavio pobjednički zgoditak hrvatske nogometne reprezentacije. Dirnut tom slikom, tim prizorom, bio je čak i komentator i reporter Hrvatske televizije, koji je prenosio utakmicu iz Bordeauxu, Drago Ćosić. Ćosić je posve opravdano postavio retoričko pitanje: “Pogledajte ovo, tko to ima pravo pokvariti? Prekrasna slika!”

Da, zaista, prekrasna slika dok neki portali, koje bismo mogli detektirati kao medijske sponzore napada na Vatrene i kreatore neuspješnog bojkota i dalje izazivaju nasilje na tribinama i prekide utakmica?

Ovo su ipak pravi navijači hrvatske nogometne reprezentacije, i njih je puno, puno više od napadača. Hrvatski navijači dva dana prije utakmice Hrvatska – Portugal najavljuju sličnu ili još bolju atmosferu u Lensu, na utakmici osmine finala Eura 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.