Dodijeljene nagrade: Duvnjak i Pijević najbolji u 2020. godini

Foto: fah

Održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Što se tiče rukometa, 2020. je za razliku od svih katastrofa i nevolja koju se su nas snašle, bila fantastična. Otvorili smo godinu srebrom na europskom prvenstvu, a Domagoj Duvnjak je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Na Mediteranskim igrama su naši klinci osvojili medalju, zatim smo imali fantastičan uspjeh rukometašica na EP-u u Danskoj. Po prvi put u povijesti osvojena je i muška i ženska reprezentativna medalja u istoj godini, istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveta Tomislav Grahovac.

Za najboljeg rukometaša godine peti put je slavio Domagoj Duvnjak sakupivši 99 glasova ispred Igora Karačića sa 58 i Marina Šege sa 20 glasova.

Kod djevojka pobijedila je Tea Pijević (76) u tijesnoj utrci ispred Ćamile Mičijević (69), dok je treća bila Ana Debelić sa 42 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam neki fan individualnih nagrada, ali jako sam ponosna na ovu. San svakog sportaša je biti najbolji u svom sportu u svojoj državi. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih suigračica, kraljica šoka i stožera,”kazala je putem video linka Tea Pijević.

Najbolji trener godine je izbornik muške reprezentacije Lino Červar.

– Bez cura to bi bio samo san. Vjerovali smo u sebe i to je bio ključ. Sada moramo pokušati biti konstanta kao i dečki, a ne samo jedan bljesak, poručio je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.