Domagoj Duvnjak sa suigračima najavio derbi skupine protiv Bjelorusije: ”Stalno rastu, sve su bolji, sutra je malo finale”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Crne Gore 27:21 u Grazu startala je na Europskom prvenstvu. Vrlo dobro drugo poluvrijeme zalog su optimizma uoči nastavka turnira, a u nastavku izabranici Line Červara igraju sutra, subota, od 16 sati protiv Bjelorusije, nakon toga protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči sutrašnjeg derbija skupine protiv Bjelorusije, koja je u prvom kolu svladala Srbiju 35:30, hrvatski rukometaši osvrnuli su se na ono što ih čeka u izuzetno važnom dvoboju. Nemoguće je ne zamijetiti koliko su svi naši igrači oprezni te se ne razbacuju bombastičnim izjavama.  Hrvatski reprezentativci redom tvrde da su Bjelorusi napredovali u odnosu na neka ranija razdoblja, no, ipak, Hrvatska bi i protiv njih trebala biti favorit, iako se ne govori o medaljama, polufinalu, finalu… Kao što je to ne tako davno znao biti slučaj.

Što o svemu misli najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak?

”Imaju dvojicu sjajnih igrača. To su Karalek i Kulesh. Kad smo se zadnji put susreli igrali smo obranu 6-0 i bilo je problema, tako da je 5-1 naš forte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju sjajnu tranziciju i moramo se stalno vraćati u obranu. Sutra je malo finale.”

Kada Duvnjak očekuje napredak u igri hrvatske reprezentacije?

”Igrali smo prijateljske s BiH i Katarom. Nije izgledalo dobro. Mi smo tek pet ili šest dana zajedno i teško je nešto napraviti u tako kratkom vremenu. Morat ćemo se uigravati kroz utakmice.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni Horvat vrlo je oprezan, ima i razloga za to…

”Sve može biti nagazna mina, sjetimo se samo Brazila. Dakle, nije floskula da moramo ići utakmicu po utakmicu.

Tu sam da pomognem ekipi. Imao sam dva i pol mjeseca probleme s koljenom i to je stalno u glavi, ali osjećam se dobro”, kazao je Zlatko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Horvat misli o Bjelorusiji?

”Oni iz turnira u turnir stalno rastu i sve su bolji, sljedeći turnir bi mogao biti vrhunac ove generacije”, smatra iskusno krilo hrvatske reprezentacije, koje je istaknulo igru sjajnog pivota Karaleka te vanjskog igrača Kulesha.”

Horvat hvali igru Bjelorusije…

”Jako su strpljivi, jako dobro surađuju s pivotom, nezgodni su sa šutom iz vana i pravi su ispit za nas. Ndam se pobjedi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marino Marić uzda se u obranu hrvatske reprezentacije, koja je sjajno funkcionirala u drugom dijelu protiv Crne Gore.

”Oni su kurpulentna ekipa. Prije nekoliko godina igrao sam protiv Karaleka i nisam ga poznavao. Vidio sam da je samo pitanje vremena kad će se do kraja razviti. Sjajan igrač kao i Kulesh koji puca iz svih pozicija.

Uzdam se u našu obranu, nadam se da ćemo ukrasti nekoliko lopti i odlijepiti se na solidnu razliku u početku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.