Doslaci, odlasci nogometnih zvijezda: Koga sve želi Niko Kovač i koliko će zapravo Dani Olmo nedostajati Dinamu?

Foto: fah

I dalje je glavna tema ljetnog prijelaznog roka, barem što se hrvatskih klubova tiče, sve izgledniji odlazak najboljeg stranca koji je ikada igrao u Hrvatskoj Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Olmo je na putu odlaska iz Dinama, što će itekako imati utjecaja na ambicije hrvatskog prvaka u Europi ove jeseni. Modri su osigurali grupnu fazu Europske lige pobjedom protiv mađarskog Ferencvarosa od čak 4:0 u Budimpešti, za grupnu fazu Lige prvaka morat će u dvije utakmice biti bolji od vrlo nezgodnog norveškog Rosenborga. Olmo bi Maksimir mogao napustiti tek nakon dvije utakmice protiv norveškog kluba, doduše postoji mala, gotovo neznatna, mogućnost da Španjolac ostane ako Dinamo izbori Ligu prvaka. No, zov velikih klubova, bogatih ponuda, ipak je izgleda veća. Zamjena za Olma mogao bi biti mladi Lovro Majer, koji je sinoć u Zaprešiću protiv Intera odigrao sjajnu utakmicu, Olmo je bio na klupi.

Olma očekuje sjajna nogometna budućnost, koja sasvim sigurno uključuje i igranje u španjolskoj reprezentaciji. Jednog dana Olmo s jedne strane, u dresu Furije, i neki igrači Dinama s druge strane, u dresu hrvatske reprezentacije, mogli bi se susresti na nekom velikom natjecanju, jedni protiv drugih, kao sportski rivali i – prijatelji. Zašto ne već na Europskom prvenstvu idućeg ljeta? Za Olma je, podsjetimo, stigla ponuda iz Ajaxa, dok hrvatski trener na klupi Bayerna, Niko Kovač, nakon dolaska Ivana Perišića, lovi Marija Mandžukića te Coutinha.

Karl Heinz-Rummenigge službeno je otpisao moguće dovođenje Leroya Sanea iz Manchester Cityja, zbog ozljede. Naime, ozljeda Sanea je dosta ozbiljna te klub iz Bavarske nema vremena čekati. Utakmice protiv Borussije Dortmund te Herthe na startu nove sezone pokazale su da Bayernu itekako pojačanja trebaju. Ako, nakon Perišića, dođu Coutinho te Mandžukić moglo bi to biti dosta. Iako je baš Kovač inzistirao na Saneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.