Dr. Bahtijarević tvrdi: ‘Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne’

Foto: snimka zaslona

Situacija s pandemijom koronavirusa polako se smiruje, a povodom mogućeg nastavka odigravanja HNL-a oglasio se dr. Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije i dopredsjednik Medicinske komisije Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da se Hrvatska s mnogo optimizma može posvetiti pripremama za nastavak sezone. Najveće teškoće imat će zemlje koje su najteže pogođene ovom zarazom. Hrvatska nije među njima, kod nas su brojke male i zato će povratak sigurno biti lakši”, rekao je dr. Bahtijarević za Novu TV.

“Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne. Nijemci su napravili istraživanje i došli su do zaključka da se igrači u razmaku manjem od jednog metra nalaze tijekom utakmice prosječno samo 18 sekundi. Najdulji takav kontakt jednog igrača trajao je tri minute. Kao što znamo, da bi opasnost od zaraze postojala, takav bi kontakt trebao trajati dulje od 15 minuta”, kaže.

“Bojimo se svlačionica gdje u zatvorenom prostori boravi mnogo ljudi. Osim toga, igrači nakon utakmice moraju doći doma i družiti se sa svojim obiteljima. To je potencijalni rizik. O tome moramo misliti u trenutku kada odlučimo krenuti s nogometom”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.